Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Henüz Adet Görmedim

Soru: 16 yaşımdayım ve adet görmedim. Geçen yıl bir kadın doğum uzmanına gittim. Ultrasonla rahim ve yumurtalıklarıma baktı, normal olduğunu söyledi. “Bir sene daha bekleyelim” dedi. Aradan bir sene geçti, yine aynı doktora gittim. Bu sefer bana bir ilaç verdi. Internette araştırdığıma göre bu ilacı sürekli kullanmamam gerekiyormuş, aksi takdirde adet kesiliyormuş. Ne yapmalıyım? ileride çocuğum olur mu?

Cevap: Size verilen ilaç mutlaka devamlı kullanılması gereken bir ilaç değil. Doktorunuzun ilacı rahmin biraz daha gelişmesi veya yumurtalık hormonlarının çalışmasını uyarmak için verdiğini sanıyorum. İlacı kullandıktan bir süre sonra ( 3- 5 ay) doktorunuz herhalde sizi değerlendirecek ve daha sonra uygulayacağı tedavi planını hazırlayacaktır. Henüz 16 yaşındasınız bebeği düşünmek için önünüzde daha uzun bir zaman var. Şimdiden bunun sıkıntısını çekmeyin. Tedaviyi uyguladıktan sonra doktorunuz bu konuda size bilgi verecektir.


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com