Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Aldatılan Kadın Nasıl Davranmalı?

Birbirini seven, birlikte mutlu olan, insanlar bir araya gelip “çift” oluyorlar. Ancak, zamanla insanlar değişiyor. Aradan geçen yıllar, hayata bakışı değiştirebiliyor, sevgiyi de alıp götürebiliyor.Aldatılmak, günümüzde ilişkilerdeki en önemli sorunlardan biri.

Çoğu ilişkide aldatma olayının etkisi altında kalıyor. Aldatma söz konusu olduğunda kadınlar çok büyük bir travma yaşıyor. İlişkiye ve kendine olan güveni sarsılıyor ve pek çoğumuz ne yapacağımızı düşünür hale geliyoruz…

Aldatılan kadın ne yaşar, neler hisseder, bu olayın üstesinden nasıl gelebilir?

Aldatıldığınızı öğrendiğinizde gitmek mi zor, kalmak mı? Ona tekrar güvenebilmek mümkün mü?


İlişkide sadakatsizlik durumunda, aldatıldığını öğrenen bir kadın için açık ya da bastırılmış öfke, kaygı bozukluğu ya da depresyon oluşma ihtimali çok yüksek. Çevreden gelen baskılar da ruh halini fazlasıyla etkiliyor. Bu baskıyı yaratan çevre, özellikle aile tabii. Çoğunlukla geleneksel ailelerde, “yuvanı koru” şeklinde yapılan baskı, bazen “boşan” dayatmasına da dönebiliyor. Oysa aldatıldığınızda, her ne kadar öfke de duyuyor olsanız, onca yılı geçirdiğiniz insanı bir çırpıda bırakıvermek söylendiği kadar kolay olmayabiliyor.

Sakinleşmeyi bekleyin

Aldatıldığınızı öğrendiğinizde evliliği sürdürmek de isteyebilirsiniz. Ancak, dikkate almanız gereken bir konu var: Eğer evlilik dışı ilişkide eşinizle o üçüncü şahıs arasında duygusal bir bağ varsa, bu şahsın uzaklaştırılmasında sorun yaşanma ihtimali yüksek.

İlişkiyi bitirmek, boşanmak, ekonomik bağımsızlığı olmayan, özellikle çocuk sahibi kadınlar açısından daha zor, kabul etmek gerek. Bazen imkansız bile olabiliyor. Ancak, henüz yeni yaşanmış bir üzüntü durumunda, daha olayın sıkıntısını ve öfkesini üzerinizden atmadan karar vermeniz doğru olmaz. Psikologlar ve ilişki terapistleri karar vermeden önce biraz sakinleşmek gerektiğini söylüyor. Bu esnada tedavi edilmesi gereken bir depresyon ya da kaygı bozukluğu varsa, onun çözülmesi de yerinde olur. Aksi takdirde karamsar bir bakış açısına sahipken verdiğiniz karar, sizi ileride mutlu etmeyecektir.

Kendi kararınızı kendiniz verin

Aldatıldığını öğrenen bir kadının yaşadıklarını, arkadaşlarıyla ve ailesi ile paylaşması doğal. Ancak, burada önemli nokta, son kararı kişinin kendisinin vermesi.

Aile de arkadaşlar da iyi birer dinleyici olabilirler, ancak aynı zamanda “akıl veren” konumuna da gelebilirler. Çevreniz, erkeğin tek gecelik aldatmasının cinselliğe olan zaafından dolayı olduğunu ve makul görülmesi gerektiği söyleyebilir. Gerçek şu ki, aldatılan kadın için, tek gecelik ilişki ya da duygusal ilişki, yaşanan sıkıntılar açısından bir fark olmuyor.

İlişkiyi sorgulayın

Aldatılma sonrasında en sağlıklı düşünme biçimi, partnerinizle birbirinizi değil, aldatılmayı sorun olarak görebilmeniz. Aldatılma, ilişkinin hastalığı aslında. Bir de tabii, kırılan, incinen benliğiniz… Tüm bunları göz önünde bulundurarak ilişkinizi sürdürmek için yeterli sebebiniz olup olmadığını sorgulamanız gerekiyor.

Ona nasıl güvenebilirsiniz?

Evliliğinizi ya da ilişkinizi bitirip bitirmeme kararı aslında duygularınızdan çok, düşüncelerinize ve inançlarınıza bağlı. Onu hala seviyor olabilirsiniz. Aranızda koparılamayacak bir bağ olduğuna da inanabilirsiniz.

Elbette ayrılığı, boşanmayı düşünmüyor olabilirsiniz. Ancak, şu soruyu kendinize sormalısınız: İlişkime gerek cinsellik gerekse de duygusal olarak kaldığı yerden devam etmem mümkün mü? Her ne kadar ilişkinizi her şey 'normal'miş gibi sürdürmek isteseniz de cinsellikten soğumanız gayet doğal. Bu durumda cinselliği bir süre askıya alıp güven duygusunu yeniden geliştirecek kucaklaşmalara ağırlık vermek, cinsel olarak ona karşı yaşadığınız soğumayı aşmanıza yardımcı olabilir.

Elbette bu dönemde eşinizin tutumu ve desteği de ilişkinin sürüp sürmeyeceği konusunda netleşmeniz açısından size yol gösterecektir.

Bu sorunun üstesinden gelmek için aldatmaya yol açan nedenleri anlamaya çalışabilirsiniz. Bazı durumlarda bu tür sorunlu bir dönem yaşamak ilişkiyi gözden geçirmek ve hem sizi, hem eşinizi mutsuz eden konuları değiştirmek için de fırsat da olabilir. Ancak, bunu kadın ve erkek olarak konuşarak başarmak çok zor olduğu için bir psikologdan yardım almanız çok yararlı olacaktır.

ben nisanliyken bir kere aldatildim..sonra evlendik..aradan bes yil gectikten sonra,esimin montunun cebinde kullanilmis prezervatif buldum ki..biz kullanmayiz..ona sordugumda ise bana birinin düsürdügünü kapali paket oldgunu sadece denemek amacli taktigini söledi..kaldiki esim baskasinda bile yemek yemeyen bi insan neymis efenim igreniyomus...e baskasinin elinin degdigi o pis seyi nasil alip kullandin..malmiyim ben... peki ben buna nekadar inannmaliyim?bosanmak istiyorum iki kizim var cildirmak üzereyim..ve ben onunla bidaha nasil birlikte olurum..ve benim asla kaldiramayacagim seydir baskasinin bedenine dokunup sonrada bana dokunmasi..ne yapmam gerekiyor..yardim edin yoksa kocami öldürcem

acele karar vermeyiniz. Belki de montu başka bir arkadaşı giymiş kullanmış vs. de olabilir. ya da bir arkadaşı şaka olsun diye veya gıcıklığına koymuşta olabilir.. Zamana bırakınız. Ayrılmanızı gerektiren durumlar devam ettiğini görürseniz o zaman bu alternatifi düşününüz

ERKEK ARKADASIM BENİ ALDATTI ASLINDA BİZ BİRLİKTE OLMAMISTIK TEK GECELIGINE BIRIYLE OLMUS SARHOŞMUS VESAİRE KIZ SEVGILINE SOLIYCEM DIYIP TEHTIT EDMIS GELIP DIREK KNDISI SOYLEDI BEN ZATEN ONUNLA BIRIKTE OLMUYODUM AMA YINEDE BU BIR ALDATMA AYRILMADIK COK PISMANDI SABHLARI KAPIMDA AKSAM IS CIKISIMDA GECIRDI HAFTALARCA AFFETTIM AMA BIDAHA AYNI SEY OLURSA AYRILCGIMIZI SÖYLEDİM ASLA UNUTMADIM VE ONA HIC GUVENMIYORUM BENİ ALDATDIKTAN BNA EVLNME TEKLIF ETDİ BUNUN ETKISIYLE ONUNLA BIRLIKTE OLDUM YADA ALDATILMAMAK İÇİN YİNE ALDATILIRMIYIM ONA GÜVENMELIMIYIM

bn bkıreyım sevgılımle ayakta öpsrken dayanamayıp üzemzde kıyaftlerımız varkn organlarımızı bırbırıne srtuyoruz. bn hemen kasılmalarla bırlıkte boşalıorum. bakıreliğime bi zarar gelıomudur srtunurken . sdece bılgılnmek ıstedım cvp verırsenız mutlu olurum

3,5 yıl süren bir ilişkim var. 2011 yılının temmuz aynda nişanlandım herşey yolunda giderken eylül ayının ilk haftasında nişanlım bana eski sevgilisinin kendisini rahatsız ettiğini ve savcılık olduklarını söyledi ve bayram tatilininden sonra ilk iş günümde kız yanıma gelerek 2010 yılından belli beraber olduklarını söyledi ve yemege gittiklerini gezdiklerini söyledi.Nişanlıma sorduğumda ise sadece 2-3 ay görüstüklerini sadece bi macera olduğunu cinsel yönden beraber olmadıklarını söyledi. (kıza da güvenemiyorum çok düşünerek konuştu beni kışkırtmaya çalışıyor gibiydi yani çok çelişkiliydi konuşması ) nişanlım çok pişmanım diyor Ama şuanda kime güveneceğimi napacağı mı bilmiyor aklım ayrıl diyor kalbim bir sans dehe ver diyor. ZORUMA GİDEN TEK ŞEY BENİMLE BERABERKEN Bİ BAŞKASIYLA BERABER OLMASIYDI. Doğruları beni üzmemek için sööylememiş bana aklımda hep soru işareti var ?????????????????

ben çok seviyorum bırını ama o ortada bır sey yokken senı aldatmaktan korkuyorum dıyıp ayrıldı ama cok sevıorum onu onsuzluga asla dayanamam yardım edin lutfen bana napmam gerekıor.

içim acıyo bitmek bilmiyo bu acı sürekli o sürekli onun yaptıkları ne yapıcağımı nasıl yapıcağımı bilmiyorum 6 senedir bir erkek arkadaşım vardı ve beni 1 haftalık bi kızla aldattı face kızla knuşmuş erkek arkadaşımın şifresini biliyodum facesine girdim kız msj göndermiş okudum başıman aşağıya kaynar sulr döküldü hiç beklemiyodum böyle bişeyi işte şimdi çok acı çekiyorum nasıl benim yerime başka birisini koydu ben bunlara gerçekten değiyomuyum diye düşünüyorum topluamıyorum kafamı yardım edin en acı tarafı bu kadar senelik bi ilişki erkek arkadaşım bi kere bile aramdı hata yaptım affet demedi bu işte canımı çok acıtıo ne yapmam geekiyo bu saatten sonra lütfen bişeyler söyleyin...

tatlım en iyisi boşvermek inan buna.. bende yaşadım aynı şeyi ama hiçbir şekilde mesaj atma arama er yada geç köpek gibi geri dönüyor merak etme ve aklına takma.. çünkü sen aklına taktıkça olan sana oluyorn ona bişey olduğu yok.. zaman gerçekten ilaç.. birşeylerle uğraş aklına getirmemeye çalış... emin ol canın daha az acır böylelikle

yorum yaptığınız için teşekkür ederim inanın şu son günlerde ruh halim pek iyi değil yüzüm gülüyo ewet ama aklım sürekli onda en büyük kararlığım affetmemek olucak inş bi gün Rabbim onu bana muhtaç eder köpekler gibi yalvarır hata yaptım affet beni diye ewet artık zamana bırakıyorum herşeyi ama çok canım yandı

henüz 6 aylık evliyim.Evlendiğim kişi benim 10 yıllık konuştuğum kişi.Buzamana kadar böyle bişeyini hiç görmedim.Çocukluk aşkım...daha 40 günlük evliyken işyerinden birinden msj geldi aşkım diye hemde 3 tane.yanlıs atmıs dedi kadın bile bana msj attı o seni çok seviyor diye.düğünümüze bile gelmişş.sonra eşim tuhaf davranmaya başladı şüphelendim facebook a girdim onunla ilişkisi var yazıyordu.işyerinde facebook açık kalıyor dedi arkadaşlar yapmış olabilir dedi.hala elimde delil yok diye düşündüm.şüpheli davranışlar devam ediyordu evde huzursuzluklar başladı tam 2 ay o yok diye ağladı ben var diye..ve bunun gibi birçok tesadüf..
sonra ben evden ayrıldım 1 hafta ayrı kaldık şüpheyle hareket ettiğim için içim rahat değildi sonra barıştık evimize döndük herşeye yeniden başlayalım dedik.balayı yapamamıştık tatile gidecektik eşimin maili açtım uçak biletlerini çıkarttırmak için..tam o sırada o kadından yazı geldi aşkımmm diyor buarada eşimden 8 yaş büyük...ben bozuntuya vermedim eşimmiş gibi konuştum bende seni seviyorum diyor tek derdim sensin diyor boşanmış ve 3 çocuklu bu insann..o gece ayrılmak için evden gidecektim yine ağlamaktan bayıldı gitme diye benle konuşmak istiyor o kadın dedi.ben istemiyoırum dedi.şuan zamana bıraktık onu öylesine seviyorumki aldığım nefes sanki.şuandada çok pişmanım yüzüne bakamıyorum diyor ve bana soğuk davranıyor sanki adamı ben aldatmışiım.yediremiyorum kendime çekip gitmek istiyorum..çok kötü durumdayım eskisi gibi değil kendini affettirmeye çalıştıracak yerine daha uzak duruyor ve bunuda pişmanlığa bağlıyor.ne yapmam gerekiyor fikir verin lütfen daha çiçeği burnunda evliyim benn.

eşinizi sahip çıkınız. aklını çelip kafasını bulandırmak isteyenler her zaman olabilir. Bırakıp gitmek afra tafra yapmak sadece eşinizi o kişilerin kucağına göndermeniz demektir. Eğer aşkım diyene karşı birşey besliyor olsaydı neden sizi tercih etsin ki? gider onunla evlenirdi!!

O kişi bilinçli olarak sizi fıttırtıp boşanmanızı sağlamak için çabalıyor olmalı.. Tuzağına düşmeyiniz

yüzüne bağıra bağıra neler haykırmak isterdim aldatıldım 7 aylık evlilikte beni amcasının üvey kızıyla aldattı ve şuan ailemin yanında karnımda 1 aylık bebeğimle herşeyi atlatmaya çalışıyorum bu çok zor gerçekten çok zor onları yuvamı yıkanları Allaha havale ediyorum

biz 22 yıllık evliyiz 2 genç kızım ve birde 9 yaşında oğlum var.eşimin aldattığını daha önceleri öğrendim.ama bidaha yapmayacağını çocuklara namusu ve şerefi üzerine yemin etti.ama daha sonra tekrar aldattı göz yummamaya çalıştım onun ilgisini çekecek her şeyi yaptım evliliğimizin başlarında maddi sıkıntılarımız vardı daha sonraları durumumuz iyileşti buseferde eşim arayışa geçti sebebide beni beğenmemesiymiş şimdide iş gezisi diye her hafta gidiyor evede huzursuzluklar yapıp sormasınlar diye bana ve çocuklarada arada kendini haklı göstermek için şiddet yapıyor tahamulum kalmadı olur olmaz aldatılma acısı ile ağlıyorum ağlamak istemiyorum doktora gittim ilaç aldım ama faydasız o olmayınca coçuklarla eğleniyoruz o gelince ev sessizleşiyor herkes korkuyor çocuklar artık babalarından nefret etmeye başladı kızlara hiç yok yere şiddet uyguluyor... onu önceden nasıl çok severdim onsuz yemek yemezken şimdi glmesin diye dua ediyorum maddi özgürlüğüm yok katlanıyorum sonumuz ne olacak bilmiyorum oturup konuşalım diyince dnlemiyor beni zor durumda birakmak için bana para bırakmıyor ona bişekilde muhtaç olmam için yanımda kimsem olmadığını biliyor onun için yapıyor boşanmak istiyorsan sen git mahkemeye ver ben vermem diyor şu andada kadına gitti evde yok bıktım içim acıyor.............bana yardım edin lütfen

İçinde olduğunuz durum gerçekten çok zor..Bir kadın için aldatılmak,ihanete uğramak defalarca bıçaklanıp parçalanmaktan daha çok can acıtıcıdır..heleki evliyse ve çocugu varsa..Aldatılmak değil aldatılma ihtimali yada şüphesi bile kadını ruhen bedenen ve psikolojik olarak bitirmeye kafidir..birde kadın eşini gerçekten seviyorsa, bu acının hayal kırıklığının ve çaresizliğin tarifi imkansızdır..

kadın tek başına olduğunda ayakta durabilmesi daha kolayken işin içinde çocuklar olduğunda bu durum güçleşiyor..Arkasında kendisine maddi manevi sahip çıkacak birileri yoksa ve en kötüsü karşınızdaki kişi bunun farkındaysa, size istediğini yapabileceği ,istediği şekilde davranabileceği hissiyatına kapılıyor..

boşanamaz bana bağımlı diye düşündüğü anda hatalarından vazgeçmesi için bir sebepte yoktur o kişi için..ama asıl sevgi ve saygı bittiyse ne söyleseniz değişim olmaz..

2 büyük bir küçük çocugunuz var..bu durum onlarıda oldukça kötü şekilde etkileyecek ve ilerki hayatlarında yanlış seçimlere bile zorlayacaktır..ailenizden yada akrabalarınızdan varsa eş dost çevrenizden, gerekirse eşinizin ailesinden birilerine gurur ve aman kimse duymasın kaygıları olmadan durumu anlatın..onların aracılıgı ile durumu düzeltip düzeltemediginizi gözden geçirin..

Eğer saygı sevgi ve vicdan da yoksa arada ozaman durum vahimdir..ama bunu dıştan biri değil siz bilebilirsiniz..kesin ve nihai kararı iyice düşünüp artılarını eksilerini iyi analiz edip siz verebilirsiniz..sonuçta siz istedikten sonra çocuklarınızında desteği ile ayaklarınızın üzerinde durabilirsiniz..Allah yardımcınız olsun

ben şu anda nişanlıyım nişanlımla 6 senedir birlikteyiz 8 ay önce nişanlandık ve 3 ay sonra düğünümüz var . bir ay önce beni aldattığını öğrendim bi kızla 2 hafta boyunca mesajlaşmış konuşmuş ben öğrenince bırakacaktım ama o kadar pişmanım dediki yüzüme bakamıyordu bir daha olmayacağını göstercem seni buna inandırcam bir sürü şey söledi çok seviyorum bi şans verdim ama yaşadığım şeyi ne unutabiliyorum ne huzurum kaldı. nişanlımın en yakın arkadaşının sevgilisiyle çok samimiyiz oda bi sfer aldatılmış nette bi kızla konuşmuş sevgilisi ve bunu benim nişanlımla beraber yapmışlar 3 sene önce ve ben yeni öğrendim . doğrumu değilmi diye sormaya cesaret bile edemiyorum belki doğru belki değil her türlü inkar edecek belki. ama içimde yaşadığım hayal kırıklığı beni mahvedi senelerdir tanıdığım adam o diil sanki. hiç tanımamışım nasıl da güvenirdim oysa kendimden çok ama şimdi yaptığı herşeyden kuşku duyuyorum her sözü yapmacık yalan gelio psikolojim iice bozuldu bi yanım ondan ayrılmak istemio senelerin ssevgisi var hayallerimiz var evlenmek üzereyiz bi yanımsa bunu tekrar yapacak affettiğim için yine başıma gelecek bırakmak en doğrusu diyor. sıkışmış kalmış durumdayım ne yapacağımı bilmiorum bi tarafta evlilik gibi ciddi bi yol var sonunda yaşicam pişmanlıklar bi yandanda onsuz bi hayat .... hiç bu kadar çaresiz kalmamıştım ... :(((


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com