Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Ayakkabı deyip geçmeyin...

Ayakkabı Dünyası Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Akbacakoğlu, ''Ayak sağlığının doğru ve kaliteli ayakkabı seçiminden başladığını göz önünde bulundurarak, böylesine özen isteyen bir işte maksimum hassaslık göstermek gerekir'' dedi.

Akbacakoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, insanlık tarihinin en eski dönemlerinden beri ayakkabının ayakları dış etkenlerden ve soğuktan korumak için kullanıldığını belirterek, önceleri rahatlığına ve işlevine önem verilen ayakkabının, zamanla modanın en tutkulu parçası haline geldiğini ifade etti.

Günümüzde daha fazla marka, daha hızlı ve teknolojik üretim, daha fazla tasarım, daha kaliteli ve ulaşılabilir hizmet gibi tüketici açısından olumlu görünen gelişmelerin de olduğunu anlatan Akbacakoğlu, açıklamasında şu görüşleri savundu:

''Bu gelişmelerin yanı sıra markaların maliyetleri düşürürken, kaliteli üretim standartlarını önemli ölçüde göz ardı ettiğini görmeye başladık. Estetik açıdan modayı yansıtan, albenili, ancak kalitesiz, sağlıksız ve dayanıksız ayakkabılar, çok büyük perakende zincirlerinde rafları doldurmaya başladı''

Akbacakoğlu, sırf ucuz olsun diye kalitesiz ve insan sağlığına zararlı malzeme ve kimyasallarla üretilen ve aynı zamanda şekil olarak da gerekli standartlar gözetilmediğinden ayaklarda ortopedik ve podiatrik rahatsızlıklara da sebep olabilecek milyonlarca ayakkabı üretimi yapıldığını ileri sürerek, şunları kaydetti:

''Uygun fiyata alışveriş etmek isteyen müşteriler için eğer dikkat edilmezse çok büyük bir tuzak bu. Hem uygun fiyat, hem de kaliteli ürünü gözetmek gerek. Bu aşamada bilinçli tüketici olmak gerek. Çünkü iddialı ucuzluk ve uygunluk vaatleri doğrultusunda alışveriş yapan müşteriler, kalitesiz suni deri kullanımı ve yanlış uygulamalarla üretilen ayakkabılar sonucu sağlıklarından oluyorlar.''

Akbacakoğlu, ayakkabının insan sağlığı açısından önemine işaret ederek, ''Ayaklarımız tüm vücudun yükünü taşıyan ve hareketi sağlayan organımız olarak, özel bakıma ihtiyaç duyar. Ayak sağlığının da doğru ve kaliteli ayakkabı seçiminden başladığını göz önünde bulundurarak böylesine özen isteyen bir işte maksimum hassaslık göstermek gerektiğine inanıyoruz. Biz ayak sağlığına, hem perakendede kaliteli hizmete ve hem de daha fazla modaya yatırım yapıyoruz. Çünkü ayakkabı hem modelinde, hem üretiminde, hem servisinde hem de satış sonrası hizmetlerde özen ister'' diye konuştu.

Doğru Ayakkabı seçimi

Ayak sağlığı ve bu konudaki şikayetlerin en aza indirilmesinde, uygun ayakkabı seçiminin, önem verilmesi gereken bir konu olduğunu ifade eden Fatih Akbacakoğlu, ''Rastgele, sonradan genişler düşüncesiyle alınan ayakkabılar ayak sağlığını olumsuz etkilemektedir'' dedi.

Akbacakoğlu, tüketicilerin,şikayetlerini en aza indirmek için işe güvendikleri bir markadan alışveriş yaparak başlaması gerektiğini ifade ederek, ayakkabı seçiminde tüketicilere bazı önerilerde bulundu.

''Aslına bakarsanız güzellik uğruna neredeyse tüm bayanların tercih ettikleri yüksek ökçeli ayakkabılar tıbben zararlıdır'' diyen Akbacakoğlu, ''Ancak güzel ve şık modellerin stil göstergesi olduğu günümüzde, yüksek ökçe seven bayanların en azından yüksek ökçelerle geçirdikleri zamanı en az seviyeye çekmeleri faydalı olacaktır'' dedi.

Altın Kurallar

Fatih Akbacakoğlu, tüketicilerin ayakkabı seçiminde dikkat etmeleri gereken diğer özellikleri ise şöyle sıraladı:

Her zaman sağ ve sol tekin mutlaka denenmesi gerekir, çünkü sağ ve sol ayak nadiren aynı olur. Almayı düşündüğünüz ayakkabıyı mağaza içinde yürüyerek deneyin. Ayaklarınızdan biri daha büyükse, numara tercihinizi büyük olana göre yapın.

Kadın, erkek, çocuk tüm ayakkabılar için kaliteli üretime dikkat edilmesine, mümkünse deri ya da kaliteli suni deri ve tekstil malzemelerinden yapılmış olmasına dikkat edilmelidir.

Ayakkabınız satın alma anında rahat olmalıdır, her ayakkabı zamanla açılmaz. Ayakkabı alışverişi için en uygun zamanlar öğleden sonra vakitleridir, çünkü bu saatlerde ayak şiştiği için ayağınıza rahat olan ayakkabı alırsınız. Ayakkabınız arka, ön ve yanlardan ayağınıza tam oturmalıdır.

Ayakkabınızı denerken ne tür çoraplarla kullanacaksınız onunla birlikte deneyin. Astar kullanılmayan ayakkabılar daha rahat ve yumuşaktır, fakat ayağınızı ilk birkaç kullanımda boyayabilir. Bu boyama zamanla geçecektir.

Deri, kösele ve üzeri dikişli ayakkabıların bir miktarda olsa su geçirmesi normaldir. Bu nedenle bu tür ayakkabılar yağmurlu günlerde daha dikkatli giyilmelidir.

Ayakkabınızın ayağınıza iyi oturduğundan emin olmalısınız. Ağırlığın dağılımı açısından önden, yandan ve arkadan ayağınızı rahat hissetmelisiniz. Baş parmağınız ayakkabının ön kısmıyla asla temas etmemeli. Ayağınızın en geniş kısmı, ayakkabının en geniş kısmıyla örtüşmeli.

netbul.com


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com