Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

İKİ YAŞINA GİRMİŞ ÇOCUĞUNUZU NASIL EĞİTMELİSİNİZ?

- Bu dönem çocukları işbirliği yapmayı bilmezler. Genellikle öfkelidirler. Bazıları bağırtılıdırlar. Bazen bağımsızlığı, bazense aksini isterler. Söylemlerinden daha fazlasını anlayabildikleri olur.

- Bu dönemin çocuklarının bazılarının tuvalet alışkanlığı vardır ama bazılarının da yoktur. ONların iştah dereceleri değişiktir. Taklitçilikten hoşlanırlar.

- Kendilerinden yetişkin olanlar, bu çağdakilere tepki gösterdiklerinde, onlar hemen çareyi ağlamak ve mızırtılı olmakta bulurlar.

- Su ile oynamayı çok sevip, bundan çok hoşlanırlar.

- En haber anlamaz, söz dinlemez, sanki herşeye güçleri yeter gibi haller sergileme dönemleridir bu dönem onlar için.

- İki yaşındaki çocukları ancak yeterince anneleri ve babaları sevebilirler. O halde onları içtenlikle sevin ve kendinizi de onlara sevdirin. Onları okşayın ve bağrınıza basın.

- İki yaşındaki çocuğunuzun tepinen, haykıran, yatağa ve de yastığa vuran, yerlerde yuvarlanan, surat asan, "kızdım-kızarım" gibi sözler sarfedebilen, homurdanmayı dahi becerebilen, evde bazı şeyleri tekmeleyen, oyuncaklarını parçalayan, kıran, döken, bol bol kağıt karalayan, kızgın, yüksek sesle konuşmayı seçen, etrafa zarar vercek oyuncaklarla oynamayı illa isteyen birisi olduğunu unutmayın. Öyleyse bütün bunları eğitimle ortadan kaldırma çabasında olun.

- İki yaşındaki çocuğunuzun "tuvalet eğitimi" ile alakalı bir takım prensipleri planlı bir şekilde uygulamaya başlamanız icab etmektedir.

- Tuvaleti kullandırabilme alışkanlığını kazandırmaya teşvik olması bakımından ona çeşitli hediyeler ve ödüller verin.

- Çocuğunuzun üsütünde hiçbir zaman "güç gösterisi"nde bulunmayın.

- Bu çağdaki çocuğunuzdan hemencecik netice verecek işler beklemeyin.

- Bu çağdaki çocuğunuz altına kaçırdığında hemen ona bağırıp çağırmayın. Bu halini olağanlıkla nitelendirin.

- Çocuğunuza, vücudunun kendisi için çok önemli olduğunu iyice anlatın.

- Çocuğunuzun güvenliğini sağlamak için, evinizde ve onun bulunabileceği her yerde ona zararlı olabileceğine inandığınız her şeyden onu koruyun ve kendisine güvenlilik hissini verin.

-Çocuğunuzun günlük bakımını ihmal etmeyin. Onun hem kendi ve hem de sizin için bütün eşyalardan da, diğer canlılardan da önemli olduğunu belirtin ve onu buna göre olgunlaştırın, büyütün ve yetiştirin.

- Çocuğunuzu teknik ve merkezi yetiştirme kurs ve ocaklarından, ilmi metodlardan ve kültürel etkinliklerden de istifade ettirebilmenin yollarına başvurmayı gözardı etmeyin.


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com