Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Her Ay Bir Beden İncelmek İstermisiniz


Sağlıklı bir şekilde kilo vermek ve her ay bir beden incelmek güzel olmazmı? Kışın her ay bir beden incelin yaza ince ve muhteşem fizikle merhaba deyin..Peki her ay bir beden nasıl inceleceksiniz işte püf noktaları
Probiyotikleri ihmal etmeyin
Probiyotikler vücudun enerjiyi doğru şekilde kullanmasını sağlayarak ve alınan kalorilerin sindirilmesine yardımcı olarak kilo vermeyi kolaylaştırıyor.

Probiyotik fermente edilmiş süt ve süt ürünlerinde bulunuyor. Diyetinize en faydalı probiyotik olarak kefiri önerebiliriz.

Kaliteli uykuya önem verin
Yeteri kadar uyumadığınızda gerekli enerjiyi depolayamaz, kendinizi yorgun hisseder ve ihtiyaç duyduğuuz enerjiyi yiyeceklerden temin etmeye çalışırsınız.

Bunun yanı sıra, yapılan bazı araştırmalara göre yetersiz uyku iştah hormonlarını harekete geçiriyor. Bu nedenle yedikleriniz kadar uyku düzeninize de özen göstermeniz gerekiyor.

Protein zengini kahvaltı edin
Araştırmalar kahvaltıda karbonhidrat ağırlıklı beslenmek yerine yumurta gibi protein bakımından zengin yiyeceklerle beslenerek kilo verme oranınızı yüzde 65'e kadar yükselte bileceğinizi gösteriyor.

Televizyon saatini spor saatiyle değiştirin
Nasıl ki her bir ısırık kalori olarak dönüyorsa, her bir hareket de kalorilerin gitmesini sağlıyor. Televizyon karşısında geçireceğiniz zamanı yarım saatlik bir yürüyüşle değiştirirseniz hem bu süre zarfında atıştırmaktan kendinizi kurtarmış olur, hem de yaklaşık 150 kalori harcamış olursunuz.

Kuruyemişe sarılın
Ani açlık krizlerinde öğüne kadar sizi idare etmesi için ceviz, badem, fıstık gibi sağlığa da oldukça faydalı olan kuruyemişlerden yararlanın. Tabii yediğiniz miktara da dikkat etmeniz gerekiyor. İpin ucunu kaçırmamak için yanınızda 20 adetten fazla kuruyemiş bulundurmayın.

Tatlının zamanını iyi ayarlayın
Ana yemeklerden hemen sonra tatlı yediğinizde insülin birden yükseliyor ve kalorilerin karın bölgesinde birikmesine neden oluyor.

Çorbayla başlayın
Akşam yemeğine çok aç oturup, fazlasıyla yemiş olarak masan kalktığınız oluyor mu? O halde yemeğe çorbayla başlamayı deneyin. Penn State Üniversitesi'nde yapılan araştırmalar, yemeğine çorbayla başlayanların yüzde 20 daha az yemek yediğini söylüyor.


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com