Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Kırışıkların en büyük düşmanı: uyku

İşte size yatağınızın ambalaj içindeki herhangi bir şeyden çok daha iyi bir kırışık önleyici olduğunu kanıtlayacak unsurlar...

Uzun gecelerin sonucu derin kırışıklar olabilir. Uyumamız lazım. Bu doğa ananın spa tedavisidir; vücudun zarar görmüş hücreleri onardığı ve hatta erken yaşlanma ve kanser gibi sonuçların sebebi olan serbest radikalleri yok eden zaman dilimidir.

Uykuyu atladığımız zamanlarda, derimiz strese girer ve en güçlü iyileşme süreçlerinden birini kaçırır. İşte size yatağınızın ambalajındaki herhangi bir şeyden çok daha iyi bir kırışık önleyici olduğunu kanıtlayacak unsurlar:

Delta etkisinin avantajı. Derimiz, serbest radikalleri yok etmek için uykunun her aşamasına ihtiyaç duyar – ama hormon seviyelerinin tavan yaptığı ve hücrelerin yenilendiği aşama delta aşamasıdır.

Kortizol seviyesini düşürür. Kortizol, erken yaşlanmaya sebep olan ve bizi hipertansiyon gibi hastalıklara karşı daha korunmasız kılan bir hormondur. Ve maalesef vücudumuz uykusuz kaldığında bu hormondan büyük miktarda üretir. Bir iki gece zararsız olduğu halde periyodik olarak uykusuzluk çeken kadınlar daha çabuk kırışmaktadır.

Kilo kaybı. Gerekli olandan sadece 3 saat az uyumak bile vücudun açlık mekanizmasını tetikleyen ghrelin seviyesini yükseltir. Ve sonuçta karbonhidrat aşererek uyanırsınız.

Güzellik rutinlerinizi maksimuma çıkarır. Uyurken deri ısısı da yükselir ki bu da gün içinde güzelliğiniz için uygulayacağınız çeşitli uygulamaların etkisini çoğaltır.

Makyajı atlayın. Şişlikler genlere bağlansa da gözaltı morlukları genellikle uykusuzluktan kaynaklanır, kimi ince ve narin kılcal damarlardan sızan kan yüzünden. Kapatıcı kullanabilirsiniz ama uykunuzu aldığınızda gerçekten kapatıcıya ihtiyaç duyup duymadığınızı düşünün.


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com