Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Güneş Kremi Alırken Ve Sürerken Dikkat

Güneş Kremi alırken Alacağınız ürüne karar verirken, dikkat etmeniz gereken en önemli faktör, seçtiğiniz kremin hem UVA, hem de UVB ışınlarına karşı sizi koruma özelliginin olmasıdır.
Geleneksel görüş, UVB ışınlarının güneş yanığına sebep olurken, UVA’nın da yaşlanmaya sebep olduğu doğrultusunda. Ancak yapılan yeni araştırmalar, UVA ışınlarının hem yanmaya, hem de yaşlanmaya sebep olabileceğini gösteriyor. Bu nedenle hem UVA, hem de UVB’ye karşı vücudunuzu korumanız gerekiyor. Ancak daha ucuz kremlerin çoğu bu korumayı sağlamıyor.

Bir güneş kreminin UVA koruması, genellikle şişenin arkasında belirtiliyor ve yıldızla ölçülüyor. Bir yıldız en düşük korumayı sağlarken, en yüksek koruma dört yıldızla gösteriliyor. Nasıl yüksek SPF’li bir güneş kremi seçmeye özen gösteriyorsanız, UVA korumasının da dört yıldızlı olmasında fayda var.

İngiltere merkezli The Restoration of Appearance and Function Trust adlı derneğin yaptırdığı araştırmaya göre Güneş kremini ovalayarak vücuda yaymak etkisini azaltıyor ve yararı olmadıgı gibi zararı oluyor..

Araştırmada, kansere yol açan güneş ışınları ve bu ışınlara maruz bırakılan dokular incelendi.güneş kremini ovalayarak sürmenin yarardan çok zarar getirdiği, kremin koruma özelliğini azalttığı ortaya çıktı.
Araştırma grubunun başkanı Dr. Rachel Haywood, "Bir çok kişi, kremi vücuda yedirmeyi tercih ediyor. Bunun daha hoş göründüğü görüşündeler. Ancak bu şekilde kremin koruma özelliğini en az indiriyorsunuz" diye konuştu.
Araştırma ekibi, estetik ameliyatlardan artan derileri, laboratuvar ortamında suni güneş ışığına maruz bırakmış.

Bunun ardından, serbest radikaller diye anılan dokulara hasar veren partiküllerin seviyesi ölçülmüş. Erken yaşlanma ve kansere neden olan UVA'dan doğrudan etkileri gözlenmiş.
İşte, güneş kremi vücuda yedirildiğinde, genellikle kırışıklarda ya da ter bezlerinde birikiyor ve sıfır koruma sağlıyor.
Üstelik güneş kremi UVA'dan olmasa da cildin kızarmasına neden olan UVB'den koruma sağlıyor, bu durum cildinin yanmadığını gören insanları güneş altında daha fazla zaman geçirmeye itiyor.
Uzmanlar, güneş kreminin yeterli olmayabileceğini, güneşin en kızgın olduğu 12:00 ve 15:00 saatleri arasında mümkün olduğu ölçüde doğrudan güneşe maruz kalınmaması gerektigini vurguluyor


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com