Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Doğumda Oluşan Kol Felci

Doğumda Oluşan Kol Felci

Zor ve makat gelişi doğumlarda çocuğun boynunun zorlanması sonucu kol ve ele giden sinirler zedelenebilir ve felç ortaya çıkabilir.

Felç nadiren sinirlerin kopması sonucu ortaya çıkabilir ; bu durumda sinirlerin dikilmesi gerekir, veya sinirlerin zedelenmesi sonucu gelişir ; bu durumda sinir kendiliğinden iyileşir.

Felç sadece omuz ve dirsekte olabilir, veya sadece el de olabilir, veyahut hepsinde olabilir. İlk 3 ayda hastaların %90 ında iyileşme olur .

İlk iki ayda hiç iyileşme belirtisi olmayan , yani elini ve kolunu oynatmaya başlayamayan hastanın boyundan kola giden sinirlerin koptuğuna hükmedilir ve bu durum EMG ve MRI gibi ileri tetkiklerle tesbit edilerek , mikro-cerrahi teknikleriyle sinirler dikilir.

Tedavide esas; sinirlerin iyileşme müddeti içersinde eklemlerde sertliklerin , adelelerde zayıflamaların önüne geçmektir. Bunun için çocuğa devamlı olarak egsersiz yaptırılır. Sinir kendiliğinden iyileştiğinde, önünde sertleşmemiş bir eklem ve zayıflamamış bir adele bulursa , tedavide başarıya ulaşılmış olur.

ben doğarken ebe hatası ile kol sinirlerim zedelenmiş hatta kollarım kırılmış. asıl hareket ettiremediğim sağ kolummuş ama lise de bir raslantı sonucu aynada sol kolumun farklı durduğunu farkettim.zaten ondan sonra annem doğarken sorun olduğunu anlattı.şuan 26 yaşımdayım.sol kolum çok cansız,dirsekten yanlış kaynamış gibi kolumu uzatınca düzleşmiyor.ayrıca sol elimi döndüremiyorum.ağır birşey taşıyamıyorum.bazen boynumdan itibaren kolumda ağrı oluyo.ayrıca sol kol kaslarım diğerine oranla daha az gelişmiş.dışardan kimse farketmiyor fakat ben çok rahatsız oluyorum görünüşünden ve acısından.bu yaştan sonra tedavisi yok sanıyorum.ne yapmalıyım?

abicim durumun aynısı bendede var yorumunuz yeni gördüm 1 sena kadar önce yazmışsınız bi çaresini buldunuzmu ben 19 yaşındayım ağrılardan şikayetçiyimm cevap verşrseniz sevinirim
E-posta: tnrygc@w.cn


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com