Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Nu´man İbn Amir´in Kızı Eş-Şemus (radiyallahu anha)

Medîne´li halk, güneşin harareti artıncaya kadar Rasûlüllah´ın hic­retini bekledi. Altında oturabilecekleri bir gölge bulamayınca evlere girdiler.. Onu ilk gören kişi bir yahudi oldu. Yahudi avazı çıktığı kadar bağırdı:

? Ey Kayle oğulları (yahudiler) : İşte beklediğiniz o şerefli zat geldi.

Halk, Ebû Bekr´le birlikte bir hurma ağacının gölgesinde dinlen­mekte olan Rasûlüllah´ı karşılamaya gitti.

Es-Şemus Bîntu´n-Nu´man İbn Âmir İbn Mucemma el-Ensariyye şöyle anlatır:

? Rasûlüllah´la (S.A.V) arkadaşı geldiler. Medine halkı da onu görmek için çıktı. Hatta kız çocukları onu görünce: Hangisi o? Hangisi o? Ona benziyen hiç kimseyi görmedik! diyorlardı.

Rasûlüllah (S.A.V) Amr İbn Avf oğullarının kardeşi Kulsum İbnu´i-Hidm´e konuk oldu. Rasûlüllah Kulsum İbnu´I-Hidm´in evinden çıkınca, Sa´d İbn Hayseme´nin evinde oturup sohbet etti. Eş-Şemus Bintu´n-Nu´man ve bazı Ensar kadınları gidip müslümanhklarını açıkladılar ve bey´at ettiler.

Rasûlüllah (S.A.V) Küba´da bir mescid inşa etmek istedi. Kulsum

İbnu´I-Hidm´in bir hurma kurutma yeri vardı. Rasûlüllah´ın bir mescid yapma arzusu bulunduğunu öğrenince takva üzere kurulmuş ilk mes­cid olması için o hurma kurutma yerini Rasûlüllah´a (S.A.V) verdi. Ra­sûlüllah (S.A.V):

? Ey Kübalılar! Bana Harre denilen yerden taş getirin, dedi.

Böylece yanında birçok taş toplandı.. Eş-Şemus Bintu´n-Nu´man şöyle der:

? Rasûlüllah´ın (S.A.V) gelip bu Küba Mescid´inİ inşa ettiğinde onu iki büklüm eden taşları kucağına aldığını, üstünde kalan toz top­rağı Kureyş´ten veya Ensar´dan birinin gelip :

? Yâ Rasûlellah! Bana ver, dediğini ve Rasûlüllah´ın da (S.A.V] :

? Sen de başkasını al, diye cevap verdiğini hâlâ görür gibiyim. Eş-Şemus Bintu´n-Nu´man şöyle der:

? Cebrail Ka´be´ye yönelir ve böylece ona mescidin kıblesini göstermiş olurdu.

Allah´ın Rasûlü Hz. Muhammed (S.A.V) canla başla Allah´ın dinini yüceltmek için çalışırken, bizler acaba Allah´ın rızâsı için ve İslâm için hangi gayret ve fedakârlıkları yapıyoruz acaba?!... [1]





--------------------------------------------------------------------------------

[1] Abdulaziz eş-Şennavi, Sahabe Hayatından Tablolar (Hanım Sahabiler), Uysal Kitabevi: 506-507.


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com