Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Ebû Leheb´in Kızı Dürre (radiyallahu anha)

O Abduluzza îbn Abdilmuttalib´in kızıdır. Annesi, Ebu Sufyan İbn Harb´in kızkardeşi Ummu Cemîl Bint Harb´dir. El-Haris İbn Amir İbn Nevfel´le evliydi. Onunla qlan evliliğinden el-Velîdve Ebu´l-Hasen doğ­du. Daha sonra eHHarîs Bedir savaşında kâfir olarak öldürüldü.

Durre Bint Ebî Leheb muhacir olarak Medine´ye geldi ve Rafi´ İbn el-Mualla´nin evine misafir oldu.. Onunla Dıhyetu´bnu. Halife el-Kelbî evlendi.

Benî Zureyklı kadınlar Durre Bint Ebî Leheb´e :

? Sen Aziz ve Celîl olan Allah´ın, hakkında «Ebu Leheb´in eli ku­rusun, kurudu da» dediği Ebu Leheb´in kızısın. Hicretinin sana ne fay­dası var? dediler.

O, peygamber´e geldi ve bu sözü ona söyledi. Rasûlüllah (S.A.V) :

? Otur, dedi.

Daha sonra Rasûlüllah [S.A.V) cemaate öğle namazını kıldırdı. Bir sı, e minberde oturduktan sonra :

? Ey cemaat! Bazı kimseler beni, niçin, soyum ve akrabalarım­dan dolayı incitiyorlar? Haberiniz olsun, kim benim soyumdan gelen­leri ve akrabalarımı incitirse beni incitmiş olur. Kim beni incitirse Al­lah´ı incitmiş olur, dedi.

Rasûlüllah (S.A.V) sonra şöyle dedi:

? Ölü sebebiyle diri incitilmez.

Birisi kalkıp ;

? Ya Rasûlellah! İnsanların hangisi daha hayırlıdır? dedi. Rasûlüllah (S.A.V) :

? İnsanların en hayırlısı, Kur´an´ı çok okuyan Allah´tan çok kor­kan, iyiliği çok emreden, kötülükten çok sakındıran ve sıia-i rahmi çok yapandır, buyurdu.

Durre Bint Ebî Leheb insanlara yemek yedirirdi. Bir gece bazı rnü-nafıkla.r ona geldiler. Birisi :

Muhammed sadece çöplükte biten bir hurma ağacına benziyor dedi.

Durre Bint Ebî Leheb bunu duydu ve müminlerin annesi Ummu Se leme´ye gidip duyduğunu ona aktardı. [1]





--------------------------------------------------------------------------------

[1] Abdulaziz eş-Şennavi, Sahabe Hayatından Tablolar (Hanım Sahabiler), Uysal Kitabevi: 3/271-272.


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com