Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Garnet (Lâl Taşı)

Garnet
(Lâl Taşı)

Taş : Garnet
Sertlik Derecesi : 7
Kimyasal Yapısı : X3Z2(SiO4)3 (X=Ca, Fe, vb. Z=Al, Cr, vb.)
Özgül Ağırlığı : 3,4 - 4,3
Burçlar : Koç, Akrep, Yay, Oğlak, Kova
Çakralar : Kök, Kalp



Kısaca
Kırmızı, mavi mor ve kahverengi renkleri olmasına rağmen genelde kırmızısı bilinen sekiz yüzlü kristaldir.


Garnet taşı çeşitli renklerde, şeffaf ve yarı-şeffaf olarak bulunur. Kırmızı renkli olanı Lâl Taşı olarak da bilinir. Lâl Taşı adı eski kaynaklardan gelen bir isim olduğundan dolayı bazı kaynaklarda Granat taşının Lâl Taşı olduğu da söylenir ancak Garnet olması ihtimali daha güçlü ve şu anda genel olarak böyle bilinmektedir.

Lâl Taşının
Fiziksel Etkileri

*Bedeni kuvvetlendirir, temizler ve canlandırır. Enerjisi damarlar için faydalıdır.

*Bel ağrılarını geçirmede etkilidir. Hassas kişilerin lal taşını bel altında kullanması daha doğrudur. Çünkü bu tür kişilerde sinirliliğe, baş ağrılarına ya da baş dönmesine sebep olabilir.

*Cinsel gücü ve duyarlılığı artırır. Cinsel dengesizliğe karşı da faydalıdır.
Erkekler de lâl taşını kasıklarının üzerine koyarak üreme güçlerini artırabilirler. Üremeyi artırma amacıyla kullanımda bir-iki hafta boyunca günde en az on dakika süreyle bu uygulama tekrar edilmelidir.

*Rahmin üzerine koyularak, üreme gücünü artırma amacıyla kullanılır. Ayrıca; adet sancıları, düzensiz kanamalar ve menapoz için de faydalıdır.

Lâl Taşının
Metafiziksel ve Psikolojik Etkileri

*Geçmişi hatırlamaya yardımcı olur.

*Hayal gücünü kuvvetlendirir.

*Heyecan ve boşluk duygularına kapıldığınızda, dengenizi korumanıza yardımcı olur. Dinginlik hissi verir. Böylece yapmanız gereken işlerin üzerine sırayla ve yavaşça gitmenizi sağlar ve kapasitenizin arttığını hissettirir.

*Kendinizi kabullenmenizi sağlayarak sizi korur. İşlerinizi tamamlamanız için gereken canlılığı ve zindeliği sağlar.

*Sevgi ve şefkat duygularını güçlendirir.
Tutku ve cesaret taşıdır.

*Yatak veya yastık altına koyulduğunda karabasanlardan korunmayı sağlar.

Not:
Hangi amaçla kullanılırsa kullanılsın, kristal kuvars ile birlikte kullanımı etkisini arttıracaktır.


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com