Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Kar ve aşk

Her doğumda bir ölüm, her ölümde bir doğum var. Hüzün bahara sevdalı ve sevda sevdasına sevdalı. Kim der ki kar üşür. Kar yanmıştır bilen yok. Nasıl olur bu. Evet, kar yanmıştır çünkü karı kar yapan aşktır. Aşk yanmak ister. Yanmak hem kaç kez yanmak ister. İşte oda yandı ve yanmanın hükmü ile emir vuku buldu yere düştü. Sen ezeceksin onu ne önemi vardı ki o aşk ile ezilmişti ya. Sen ezsen ne olur ezmesen ne olur. O öyle nazlı nazlı süzülürken göklerden bir bakış attın mı o düşme sevdasına.



Her kar tanesi başkadır neden ki? Hepsi başka âşıklar da ondan. Hepsi pervane aşkın başrol oyuncusu. Yavaş yavaş süzülür sanki ey gök inişime şahit ol der gibi. Sanki gökte serenat var Rabbe. Ey sevgili düşmem sana, yok olmam sana birazdan ezilmem, ayaklar altında kalmam sana. Görün ey insanoğlu ben ki cansız ruhsuz bir kar tanesi ama sanma ki ben aşkı bilmem. Aşkı bilmeyene senden iyi âşık ben. Zerreme baksan aşkın çizgileri var. Kar neden beyaz. sevdanın rengi midir beyaz. Öyleyse neden hala siyaha sevdalı bakışlar. Elinize alsanız eririm. Su olur da akar giderim. Gidişim toprağadır. Sen gibi, hasret gibi belki vuslat gibi. Sevdamın kahrı erimekse ebedileşirim ellerinde.



Kalbim yok benim ne şanslısın sen. Kalbine hiç kar yağdı mı peki. Kalbine aşkın ısıtan karı salına salına indimi paraşütsüz. Aşk paraşüt istemez ki o düştüğü yerdedir. Düştüğü yer kalp ise gerisi boş verdir. Düşmen ölümün değil doğumun olur. Kara kutundan sadece aşk çıksın. Çıksın ki doğum budur. Doğan aşk ile ölmüşse bir ölüme bin kere doğum var demektir.



Kalbin kartopu nedir kor topu oynadı mı hiç. Kartopunu sen bil, ben kor topunu anlatacağım. Kor nedir ki ateş sevdalısı aşk mı? Yoksa ateş kor sevdalısı aşk mı? Kor nasıl bir bakış ister sevgiliye cemal der inler her bir zerreye. Cemalullah nasıl kor ister bilir misin? Kırmızının en koyusunda gizli bildin mi. Öyle yanacaksın yanmak bile hicap edecek senden. Küllerinden ateş çıkacak. Küllenen hep alevlenecek. Çünkü ilahi aşk, onun közü de yakar. Kibrit mi ister, gönül kibritin sende dışarıda arama. Yanmak içerde olursa kibrit hep boşuna. Bu gönül pikniği ateş sen, alevleyen O (c.c) . Yanan sen yakan O. Ağlayan sen ağlatan O. Secde eden sen secden de O. Gözyaşı sen müsebbibi O. Canan sen can O.


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com