Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Cinsel Sapkınlık Tehlikesi!

Cinsel Sapkınlık Tehlikesi!
Son dönemde haber bültenlerinde daha çok duyar hale geldiğimiz 'cinsel istismar' olayları; öfke, endişe ve şaşkınlıkla karşılanıyor. Yetişkinler kadar çocukların da maruz kalabildiği bu olayların temelinde "cinsel sapkınlık" sorunu yatıyor...
Medical Park Fatih Hastanesi'nden Klinik Psikolog Sinem Demir'in verdiği bilgilere göre; cinsel dürtülerinin akıntısına kapılmış ve bunu duygu-düşünce-davranışlarında göstermekten kendini alıkoyamayan kişiler, genel olarak 'sapkın kişilik' olarak değerlendirilebilir.
Sapkın kişilikleri anlamak her zaman kolay olmayabilir. Çünkü sapkınlıklarını maskelemek için, cinselliği çağrıştıran 'her unsura' abartılı tepki verebilirler. Örneğin; sapkın bir kişilik, bir okulda görevli olabilir ve ilkokul çağındaki kız çocukların eteklerinin ne kadar kısa olduğu, saçlarının-tokalarının gösterişli olduğu konularında 'abartılı' bir tepkisellik sergileyebilir. Bu kişi büyük olasılıkla, kız çocuklarının vücutlarından uyarılma endişesiyle, cinsel duygularını bastırmak için aşırı çaba sarf ediyordur.

Şiddet de Cinsel Sapkınlık Göstergesi

Bir diğer grup, şiddete başvuranlardır. Ergenlik dönemindeki kızını sürekli döven bir babanın, bu şiddet davranışının, cinsel boyutu da vardır: Sistematik (tekrarlayan) şiddet uygulayan kişiler; genellikle bu dayaklarla hem cinsel bir uyarılmayı bastırmaya çalışırlar, hem dayak atma esnasında cinsel haz alırlar.
Konuştukları konu ne olursa olsun, o konu eninde sonunda cinselliğe kayar. Cinsel konulara aşırı tepki, ardından gelen 'çiğ' konular (kendi cinselliğinden bahsediverme) birbirini izler. Bir yandan bu kontrolsüzlükle başa çıkmaya çalışır, ama sapkınlık kemikleşmiş ise, bu başa çıkma gayreti her zaman başarısızlıkla sonuçlanır.

Sapkınlık Nasıl Ortaya Çıkar?

Sapkınlığa veya cinsellikte ani patlamalara yol açan durumların çoğunda; cinsellik konusunda bilgisizlik, cinsel konularla uygunsuz-travmatik yollarla tanışma, kendi ailesinde cinselliğin ya aşırı tabu olması ya da cinsellik konusunda sınırların olmaması yatar. Çok küçük yaşlardan itibaren, kız olduğu için giyimine kuşamına dikkat etmesi, uyarısını alan kız çocuğuna şu mesaj gider: 'Dikkat etmezsen, erkekleri cinsel olarak uyarabilirsin' Erkek çocuklar cephesinde, anne-baba tarafından 'erkekliğe' ilişkin yanlış bilgiler verildiğine tanık oluruz: 'Hadi oğlum ablaların bacaklarını elle', 'Benim oğlum büyüyünce çok canlar yakacak' Masum gibi görünen bu cümleler, erkeğin kadına bakışının, büyük kadın ve erkekler tarafından nasıl çarpık bir şekilde yerleştirilebileceğine küçük örnekler.


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com