Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Sevgi şifadır

Derler ki:"Sevgi, ruhlar arasindaki benzesmeden dolayi olusan imtizac ve kaynasmadan ibarettir. Nitekim bir suyu diger bir suya karistirinca birbirinden ayiklamak imkansizdir. Bu nedenle iki sahis arasindaki sevgi öyle bir noktaya varmaktadir ki, birisi digerinin acisini duyar olur; onun haberi olmadan yakalandigi hastaliga yakalanir."
Sevgi ayni kaderi paylasmaktir. Öyle bir paylasma ki iki tarafin kalbine huzur ve ferahlik getirsin; hastaliklara deva olsun. Çünki paylasilmayan sevgi yalnizca bir dert ve acidan ibarettir. Eger esit bölünmezse, gönlü, sevginin diger yarisi olan dert istila eder. Sevgi ayni kaderi paylasmaktir. Öyle bir paylasma ki iki tarafin kalbine huzur ve ferahlik getirsin; hastaliklara deva olsun. Çünki paylasilmayan sevgi yalnizca bir dert ve acidan ibarettir. Eger esit bölünmezse, gönlü, sevginin diger yarisi olan dert istila eder.
Bu yüzden tek tarafli sevgi aci; karsilikli sevgi de sevinç verir. Birbirini seven iki kisi arasinda sevgileri derecesinde bir benzerlik vardir. Menfaatlerde, karakterde veya amaçlardaki benzerlikler gibi. Bunlardan en etkin olan sevgi karakterdeki benzerlik sonucu dogan sevgidir. Bunda karsilik beklenmez ve insan, sevgisini izhar için daima kendisinin ruh ve ulviyet yönünden benzerini, esini arar ve ancak ruhun esi ile sükunet bulur. Hani ayet-i kerimede buyuruldugu gibi: "Sizi bir tek nefisten yaratti ve kendisiyle durulup yatismasi için ondan da esini var etti (A'raf, 189)"
Sevenin ruhu sevilene meyilli yaratilmis olup kendisini ona yakin hisseder. Sevilen bu yakinligi duymuyorsa eger, arada sevgiyi perdeleyen maddi yahut manevi engeller var demektir. Engeller sevenin yüregine, sevginin ikizi olan aci biçiminde yansir. Sevilenin bu sevgiye karsilik vermesi; ancak engellerin ortadan kalkmasiyla mümkündür ve o vakit, aci da birden bire sevgiye dönüsür. Diger bir ifade ile sevgi esit bölününce, aci alir basini gider. Kalpler karsilikli ayni sevgi ile dolunca dert hafifler, sevinç çogalir. Kullarin rizkini paylastiran Allah, sevgiyi de onlar arasinda esit paylastirmistir; çünki.
Seven iki kisiden birinin basina gelen, hastalik veya esenlik, digerinin de basina gelmeyince aradaki gerçek sevgi anlasilamaz, aci kendini gösterir. Hani eski bir sairin dedigi gibi: "Rabbim! Sayet aramizdaki sevgiyi bölüstürmeyeceksen, bari onun yokluguna da yanabilecek kati bir yürek nasip et bana."
Eger sevgili hasta iken hasta olmuyorsak gerçek sevgiyi ve sevinci tadamayiz. Sevgilinin hastaligina ziyarete gidince hastalanan asik, elbette sevgilisi ziyaretine gelince onu görür görmez iyilesecektir.

Iskender Pala

tek kelimeyle muhteşemmmmmm. AllAH c.c herkese nasip etsin


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com