Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Ergenlik hormonları saç dökülmesine sebeb oluyor..

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Cevdet Altınyazar, ergenlik döneminde saç köklerinin erkeklik hormonlarına gösterdiği aşırı duyarlılığın, kelliğe yol açtığını bildirdi.

Doç. Dr. Altınyazar, sağlıklı bireylerde saçların yüzde 85-90'ının büyümeyi sürdürdüğünü, günde 50 ile 100 saç telinin dökülmesinin normal olarak kabul edildiğini söyledi.

Saç dökülmesinde birbirinden bağımsız rahatsızlıklar arasında erkek tipi saç dökülmesi durumunun ergenlikle beraber görülmeye başlandığını belirten Doç. Dr. Altınyazar, şöyle devam etti:

''Bu durumda, saçlar tepe bölgesinden dökülürler ve zamanla kellik oluşur. Ergenlik döneminde saç köklerinin erkeklik hormonlarına gösterdiği aşırı duyarlılık, kelliğe yol açar. Kalıtımsal unsurlar da bunda etkilidir. Bu tip saç dökülmesi, erkeklerde en sık rastlanan durumdur. Modern tedavi yöntemleri ancak kısmi ve geçici fayda sağlamakta, tedavi kesildikten sonra dökülme devam etmektedir. En yoğun dökülme 20;li yaşlarda olmakta, 35 yaşından sonra dökülme azalmakta ya da durmaktadır. Bu dönemden sonra medikal tedaviler etkisizdir, ancak saç ekimi gibi cerrahi yaklaşımlar denenebilir.''

-HASTALIKLAR DA SAÇ DÖKÜYOR-

Bağışıklık sistemi hastalıkları, duygusal stres, vitamin ve demir eksikliği, yetersiz beslenme ve bazı ilaçların da saç dökülmelerine neden olduğunu bildiren Doç. Dr. Cevdet Altınyazar, şunları kaydetti:

''Soğuk algınlığı, yüksek ateş ve ağır infeksiyon sırasında saçların büyümesi durur ve dinlenme aşamasına geçer. Daha sonra hastalıktan 3 ay sonra dinlenen saçlar dökülür. Bu zamanla düzenlenen bir durumdur. Tiroit hastalıklar sonrası ile memoterapi ve doğum kontrol hapları da saç dökülmelerine neden olmaktadır. Altta yatan problemin düzeltilmesi ya da ilaçların kesilmesi saçların geri gelmesini sağlamaktadır. Bazı deri hastalıklarında ise saç kökleri tamamen tahrip olduğundan yeni saç çıkması mümkün değildir. Tedavinin en önemli yolu kaynağın tespit edilmesidir''

öncelikle merhaba derdim saç dökülmesi 22 yaşındayım ama saçlarımda aşırı derecede dökülme meydana gelmeye başladı.görünürde bişey gözükmemekte şunuda söyleye bilirim cinsellik hayatımdan olabilmesi mümkün müdür?eğer bunun önüne geçebilmek için ne yapmam gerekiyor?

saçlarınızın dökülmesi cinsel partnerinizle ilgilidir.

Merhaba 13 yaşında bir ergenim.Ancak sbs sınavına 1 ay kala saç dökülmesi yavaş yavaş başladı.Bide boyum yaşıtlarıma göre çok uzun.Hormonların fazla salgılanmasından olabilirmi?Bu olayı bitirmemiz için ne yapmamız gerekir?

bnde bir ergenim diğer arkadaşlarıma göre bnmde boyum çok uzun ve şaç sbs yaklaşınca saçlarım dökülmeye başlamıştı acaba bu saçlar yenilenir mi ?

Ben 15 yaşındayım ve saçlarım özellikle banyodan sonra çok fazla dökülüyor.Ben daha önce sedef hastalığı geçirdim ve kafamda da hala biraz var bunun etkisi olabilir mi.Ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olunn.

merhaba ben 12 yasındayım saclarım cok dokuluyor bunun için uygulamıs olduğunuz bır formul varmı

Merhaba Bn 16 Yasındayım Saclarım gunde Yaklasık 50 tane dokuluyor... Babamın da Saclarında acılma var yası 45..sAC Dokulmem Normal mı?


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com