Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Beşiği sallayan el, dünyaya hükmeder.

Küçücük bir çocuğun yüreğinde koskoca bir âlem taşıdığını, onun toplumda şahsiyet kazanmasında biz annelerin çok büyük rolü olduğunu bilmeliyiz.
Şu bir gerçektir ki beşiği sallayan el, dünyaya hükmeder.
Bir ana ki, çocuğunun doğup büyümesinde Allâh'ın kudret ve azametini müşâhede eder.
Bir ana ki, abdestli ve Kur'an sadâlarıyla yavrusuna süt verirken, küçük yavrucuğunu hem madden, hem de mânen beslediğinin şuuruna varmıştır.
Bir ana ki, Kur'an ve Sünnet iklimiyle yavrusunu ilmek ilmek nakşedip topluma tertemiz bir şahsiyet kazandırmıştır.
Bir ana ki, dört evladını birden Allâh yoluna kurban verip, "Daha olsa, onları da verirdim." diyen bir Hansa Hatun olur.
Bir ana ki, helal lokma endişesiyle titrer ve bu hassasiyetle neslinden, çarpık düzenin seyrini kısa bir zamanda değiştiren Ömer b. Abdülaziz'ler çıkartır.
Ve bir ana gelir geçer dünya sahnesinden...
O ana evladına bir Mesnevi aşkı vermiştir ki, o yürek, gençliğe bir nisan seherinde, kıpkırmızı güllere dökülen bir gönül dolusu "şebnem" olur.
Ve o ana, haşre dek duâlara baş tâcı olur.

Halime Demireşik


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com