Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Gripten korunmak için sık sık elinizi yıkayın

Gripten korunmak için sık sık elinizi yıkayın

Sonbaharın gelmesi ve havaların aniden soğumasıyla birlikte birçok vatandaşın yakalandığı grip hastalığına karşı uzmanlar uyarılarda bulundu. Havaların soğumasıyla grip mevsiminin geldiğini belirten uzmanlar, hastalığa yakalanmak istemeyen vatandaşların önlemlerini bir an önce alması gerektiğini vurguluyor.

Gribin en yaygın bulaşma sebebinin ortak kullanılan eşyalar olduğunu dile getiren uzmanlar, hastalıktan korunmanın en etkili yönteminin gribe karşı aşı olmak olduğunu belirtiyor. Uzmanlar, gripten korunmak isteyen vatandaşların gün içinde sık sık ellerini yıkaması gerektiğini ifade ediyor.

Memorial Suadiye Tıp Merkezi Göğüs Hastalıkları Bölümü'nde görevli Uzman Doktor İlkay Keskinel, grip ve grip aşısı hakkında bilgi verdi. Havaların soğuması ile birlikte grip mevsiminin geldiği uyarısında bulunan Keskinel, hastalığın, mikrobu taşıyan kişilerin öksürmesi ve hapşırması ile havaya yayılan mikroplar ve doğrudan temasla bulaştığını aktardı. Genellikle 1-2 hafta içinde hastalıkta iyileşme görüldüğünü bildiren Keskinel, hastalığın özellikle diyabetli, yaşlı, solunum sistemi ve kalpte kronik hastalığı olan kişilerde daha da ağır seyredebileceğini söyledi.

Gribin bir virüs hastalığı olduğu için antibiyotik ilaçların tedavide işe yaramayacağını aktaran Keskinel, hastalara bol bol sıvı almaları ve dinlenmeleri uyarısında bulundu. Hastalıktan korunmanın en etkili yollarından bir tanesinin de virüsten uzak durmak olduğunu aktaran Dr. İlkay Keskinel, "Gripten korunmada gripli kişilerle temastan kaçınılması, ellerin sık sık yıkanması (örn. tokalaşma sonrası), kapalı kalabalık ortamlardan kaçınılması ve grip aşısı olunması önerilebilir." şeklinde konuştu.


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com