Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Evinizde sağlıklı bir ortam yaratın

Evinizde sağlıklı bir ortam yaratmak için nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

Sıcaklık Eviniz sizi dış ortamdaki ısı değişikliklerinden korumalı. Yalıtım yapılmış evler daha korunaklıdır. Evde ideal ortam ısısı 20-21 derece olmalı.

Nem: Evinizin nemli olması romatizma, soğuk algınlığı ve bronşit gibi hastalıklara davetiye çıkarır. Ayrıca duvarlara yapışan nem, evinizde bakterilerin üremesine de neden olur.

Aydınlatma: En ideal aydınlatma elbetteki gün ışığından maksimum derecede yararlanmak. Gün ışığı bakterileri öldürürken, vücudumuzda D vitsmini oluşmasını da sağlar. Açık renklerde boyanmış mekanlar, az eşya kullanımı ve camların temiz olması da etkili.

Havalandırma: Sağlıklı bir ortam için hava kalitesi de çok önemli. Çöpleri kapalı kaplarda tutmak, kirli çamaşırları temizlemek, kötü koku kaynaklarını gidermek evinizdeki havanın kalitesini de artırır. Evi temizlerken kalkan tozlar havada 4 saatten fazla kalır. Bu yüzden evler düzenli temizlenmeli ve sık sık havalandırılmalı.

Gürültü: Dairenizde ses yalıtımı yaptırmak ve çift cam kullanmak sesi azaltır. Sesi yansıtan mermer, taş, cam gibi yüzeyler yerine halı, perde gibi sesi tutan yumuşak yüzeyler kullanmak sessiz bir ortam sağlar.

Kaynak: Evim Dergisi


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com