Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Ramazanda beslenme önerileri

Dr Ender Saraç, ramazanda karaciğer sağlığı ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Ramazanda beslenme için özellikle dikkat edilmesi gereken noktalar şunlar :


1- İftarda kesinlikle birdenbire ve hızlıca yemek yemeyin. Daima yavaş yavaş ve küçük lokmalar şeklinde uzun uzun çiğneyip yiyin.


2- İftarı önce bir zeytin ya da hurma ile açın ve ardından bir bardak ılık ballı limonlu su için. Sonra bir kase tercihen sebze çorbası ya da hafif bir çorba için.


3- Daha sonra bir kaç dakika arkanıza yaslanın ya da ibadetinizi yapın veyahut sakince oturun.Sağlıklı bir beslenme programı uygulayın


4- Asla tok karnına tatlı ya da aşırı şekerli meyve ya da şekerli çay içmeyin.


5- Ağır yağlı ve yüksek kalorili besinler tüketmekten kaçının.


6- Yemekle birlikte ya da sonrasında sindirime yardımcı olan bitki çayları (rezene, anason, yeşil çay vb.) için.


7- Toksin atmanıza ve sindirime yardımcı olan bazı baharatları ( Zencefil, zerdeçal, dereotu, kişniş, tarçın, kimyon gibi ) fazla olmamak kaydıyla tüketin.


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com