Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Çocuk odasında değişim zamanı

Çocuk odasında değişim zamanı
Çocuğunuz büyüdüğünde alışkanlıkları ve ihtiyaçları da değişir. Onun odasında nasıl bir değişim yapacağınız konusunda yardıma ihtiyacınız varsa size fikir vereceğini düşündüğümüz önerilerimiz var.

O artık bir genç kız ve yepyeni bir görünüm istiyor. Ders çalışacağı, dinleneceği ve arkadaşlarıyla sohbet edebileceği bir mekan oluştururken ilk dikkat etmeniz gereken; seçeceğiniz duvar renkleri.

Daha çok açık tonlar seçmeniz tavsiye edilebilir ancak çok solgun bir ortam can sıkıcı durabilir. Bu nedenle canlı renkleri açık tonlarla dengeleyebilirsiniz. Parlak tonlar enerjisini yüksek tutacağı gibi, pozitif bir ortam da yaratır. Örneğin turuncuyla pastel yeşili ya da maviyi kombinleyerek kullanabilirsiniz.

Ama ana fon olarak beyazı tercih edin. Yatak, dolap ve aksesuar seçimlerini onun da zevklerini dikkate alarak yaparsanız içinden çıkmak istemeyeceği bir oda yaratabilirsiniz.

Onun misafiri var: Ziyarete gelen arkadaşlarını ağırlaması için de odada bir köşe yaratmanızı isteyebilir. Bunun için küçük bir tabure, bir sehpa ve eğlenceli minderler kullanabilirsiniz.

Dinlenme zamanı: Dinlenebileceği ve kitap okuyabileceği bir alan için rahat edeceği seçimler yapabilirsiniz. O artık büyüdü ama etrafta çok fazla oyuncak varsa bir kısmını atmak yerine dekorasyonun bir parçası olarak değerlendirmeye ne dersiniz?

Saklamak için: Etraftaki ıvır zıvırı saklamak için farklı boylarda karton kutular kullanabilirsiniz.

Yer için: Halı seçimlerinizde desen kullanabilirsiniz.

Hem yatak, hem sandık: Odanız fazla geniş değilse, nevresim ve yorganları kaldırabileceğiniz altı sandık olabilen bir yatak tam size göre.

En renkli pembe: Kızınız pembeyi tercih ediyorsa eğlenceli bir model kullanabilirsiniz.

Çok işlevli: Her yaş döneminde kullanabileceği bir oda istiyorsanız tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir takım uygun olabilir.

Desenli duvarlar: Tüm odayı duvar kağıdı ile kaplamak yerine renkli kağıtlardan panolar yaptırabilir ya da yanlızca tek duvarı kaplayabilirsiniz.

Kaynak: Evim Dergisi


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com