Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Beğeniyle alınan birçok eşya, zaman geçtikçe sorun olmaya başlıyor.

Vazolar, çiçeklikler, gümüş takımlar hanımların asla vazgeçemeyeceği ev aksesuarları arasında. Ama kontrolsüzce yapılan alışverişler hem bütçeyi hem de mekânı daraltıyor.

Hanımlar, özellikle albenileri ve ışıltılarıyla göz alan vitrin eşyalarının cazibesine dayanamıyor. Ancak bir müddet sonra sıkıntılar başlıyor

Beğeniyle alınan birçok eşya, zaman geçtikçe sorun olmaya başlıyor. Özellikle süs eşyası olarak alınan ürünleri her gün temizlemekten bıkan bayanlar, zaman içinde bu eşyaları kullanmama kararı alıyor. Bu aşamadan sonra alınan eşyaların nereye kaldırılacağı sorunu ortaya çıkıyor. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Aile ve Tüketici Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Canan Yertutan, Türk insanının hâlâ bilinçli tüketici olamadığını söylüyor. İnsanların ileriki dönemlerde kendilerine sıkıntı verecek eşyalara karşı büyük bir heves içinde olduklarını belirten Yertutan, alışveriş yaparken mutlaka ihtiyaçların göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade ediyor. İnsanların ihtiyaçları ve zevkleri doğrultusunda her türlü eşyayı alabileceğine, bu durumun kişinin kendi tercihiyle alakalı olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Yertutan, "Ancak yerine ve zamanına uygun, uzun süreli kullanılabilecek, temizliği ve saklaması kolay, bıkkınlık hissi vermeyecek eşyalar tercih edilmelidir." diye konuştu. Alışverişte işe yaramayacak eşyaları alma konusunda bayanların erkeklere oranla daha meraklı olduklarını belirten Yertutan, sadece süs eşyası sınıfına giren ürünler değil kıyafet veya ev içerisine alınan birçok eşya konusunda böyle olduğunu aktardı. Eve bir eşya alınırken yaşlı ve çocukların da göz önünde bulundurulması gerekiyor. Doç. Yertutan, "Süs eşyalarının birçoğu kırılgan veya kesici özelliklere sahiptir. Bu da özellikle çocuk ve yaşlıları tehdit eden bir durumdur." dedi.

Daha çok, nişanlı ve yeni evli çiftlerin, gençliğin de verdiği hevesle işe yaramayacak eşyalara ilgi duyduklarını belirten psikiyatrist Yıldız Özkan Dereli de, alışveriş yaparken tecrübelere kulak vermeleri gerektiğini ifade etti.

Üç yıllık evli Gülnaz-Ali Aslan çifti eve aldıkları gereksiz eşyalardan muzdarip olan ailelerden sadece biri. Eşinin beğendiği birçok eşyayı aldığını belirten Gülnaz Aslan, şu anda evde bu eşyaları koyacak yer bulamadığını ve hepsini toplayarak kömürlüğe indirmek zorunda kaldığını söyledi. Özellikle temizlik konusunda çok büyük sıkıntı yaşadığını belirten Gülnaz Aslan, "İlk zamanlar bu eşyalarla ilgilenmeyi bir hobi olarak görüyordum. Ancak koyacak yer kalmaması ve temizleme ihtiyacı artık bıktırdı." dedi.

Musa Özyürek


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com