Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Pratik Bilgiler

ÇAMUR LEKESİ
Çamur henüz kurumamış ise, ipekli ve yünlü kumaşlarda iyice kurumaya bırakılmalıdır. Sonra çamur sert bir fırça ile fırçalanır ve sirke sürülür.

VAZELİN
Eliniz katran gibi yapışkan bi madde ile kirlenmiş olabilir. Önce vazelinle güzelce silin. Ardında da sabunla yıkayın. Katrandan iz kalmaz.

SİGARA DUMANI
Odanızdaki sigara dumanını yok etmek için çok basit ve en iyi yol, odada bir mum yakmaktır. Mum sigara dumanını yok eder. Daha iyi bir yol ise hiç sigara içmemektir.

KAVUN KOKUSU
Buzdolabındaki kavun kokusu son derece rahatsız edicidir. Bunu gidermek için, dolaba sirke ile ıslatılmış bir peçete koymanız yeterli olur.

PAS LEKESİ
Pas lekesini çıkarmak için bir miktar limon suyunun içine bolca tuz atıp eritin, temiz bir bezle lekeli yeri sert şekilde silin ve ılık suda çalkalayın.

YEMEĞİNİZ TUZLU İSE
Yemeğin tuzunu fazla kaçırdıysanız, tencerenin dibine birkaç dilim çiğ patates koyup pişirin. Yemeğin tuzu çekilecektir.

RUGAN AYAKKABILAR
Çatlamasını önlemek için zeytin yağı sürün. Sıcaklık çatlamalara sebebiyet verdiğinden, serin yerde saklamanız da faydalı olur.

SOĞAN KOKUSU
Pek çok kişi pişmekte olan soğanın kokusundan hayli rahatsız olur. Bunu önlemenin çok kolay bir yolu var: içine bir-iki karanfil atmak.

BALIK KOKUSU
Bıçağınızdaki balık kokusunu çıkarmak çok zordur. Fakat, kuru bir beze bir parça karabiber ekerek bıçağınızı iyice ovarsanız hemen çıkar.

BALIK YERKEN KOKUSU ELİNİZE SİNMEMESİ İÇİN
Balığı yemeye başlamadan önce elinizi limonla silerseniz. elinize balık kokusu sinmez. Yıkayınca balık kokusunun elinizde olmadığını göreceksiniz. Aslında bıçağınıza da bu yöntemi tatbik edebilirsiniz.

YÜNLÜ SARARIRSA
Beyaz yünlüler, çok çabuk sararır. Bunun önüne geçmek için bir kova suya 2-3 limon sıkıp yünlülerinizi 24 saat bu suda bırakın.

YAĞ LEKESİ
Yağ lekesini çıkarmak için, lekenin üzerine kalınca bir ipek kâğıt koyun. Orta sıcaklıktaki ütüyü üzerinde gezdirin. Kolonya ile silin.

BALIK
Balıkları kızartmak üzere yıkadıktan sonra kurulamanızda fayda var. Bu surette balığın una ve yumurtaya daha iyi bulanmasını sağlamış olursunuz.


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com