Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Erkekler neden ''seni seviyorum'' demez?

Erkekler sevgilerini itiraf etmekte zorlanıyor

Erkekler, kadınlara göre duygularını karşı tarafa hissettirmekte ve sözcüklerle ifade etmekte büyük zorluklar yaşıyorlar. Düşünce ve eylemi birleştiren sevginin azalmasından ise en çok kadınlar şikayetçi.



İki karşı cins arasında doğup gelişen "sevgi" ve "aşk", kolay ifade edilebilen bir duygu değil. Sevgi sözcüklerini sadece bir gün değil, bir hayata serpiştirerek söyleyebilmek, özellikle erkekler için zor bir süreç. Erkekler, kadınlara göre duygularını karşı tarafa hissettirmede ve bunu sözcüklerle ifade etmede büyük bir zorluk yaşıyorlar. Psikiyatristlerin "benlik sınırları" içerisinde değerlendirdikleri bu olgunun erkekler açısından birçok sebebi var. Evliyken eşlerine, nişanlı iken sevgililerine aşk sözcükleri fısıldamakta zorlanan erkeklerin kadınlara göre daha utangaç bir yapıda olmaları, bunun en büyük nedenleri arasında. Duygularını dışa vurmada erkeklerden daha yetenekli olan kadınlar, sevgilerini her an göstermekten ve duygusal bir tavır sergilemekten çekinmezken erkekler, duygularını paylaşıp söylemekte büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Kadınların konuşma yetilerinin erkeklere göre daha gelişmiş olması ve daha açık olmaları, onların sevgilerini daha rahat ifade edebilmelerinde etkili olan unsurların başında geliyor. Her zaman kadının efendisi, evin reisi olacakları hissiyle yetişen erkeklerin toplumsal baskı ve anlayışlar karşısındaki tavırları da, onların sevgilerini ifade etmelerine engel oluyor. Erkek egemen bir toplumda duygularını çabuk açığa vuran erkeklere karşı oluşan önyargının ve "bıyık altından gülmenin" yaşanması, erkeklerin sevgilerini gizlemelerine yol açıyor. Sevgilerini sürekli ifade etmekle küçük düşeceklerini ve erkeklik gururunun zedeleneceğini düşünen erkekler, kadınlara göre daha az sevgi sözcükleri sarf ediyorlar. Sevgiyi itiraf etmeyi karşı tarafa bağımlı hale gelmekle eşdeğer tutan erkekler, bir başkasına, üstelik "kendisinden daha zayıf kabul ettiği" birisine bağlı olmaktan kaçınıyorlar.

Düşünce ve eylemi birleştiren somut bir duygu süreci olan sevginin azalmasından şikayetçi olan taraf ise genellikle kadınlar oluyor. Duygusal bakımdan hassas olan kadınlar, sevdikleri insandan sürekli olarak sevgi ve şefkat dolu kelimeler duymayı, kendilerinin onun için en önemli kişi olduklarını hissetmeyi ve duygularını her zaman paylaşmayı arzuluyorlar. Genellikle evlilikten birkaç yıl sonra aralarına yerleşen suskunluk perdesini aralamaya gayret etmeyen çiftlerin ilişkileri de pasif bir sevgiye dönüşüyor ve böylece sorunlar başlıyor. Evlilik öncesinde ve evliliklerinin ilk yıllarında sevgileriyle her engeli aşabileceklerine ve bütün sorunları birlikte çözebileceklerine inanan çiftler, güçlü duygularının hayat karşısında bir büyü gibi erimesini ve küçücük problemlerin kartopu gibi büyümesini suskunlukla ya da büyük harfli sözcüklerle konuşarak izliyorlar. Oysa her iki taraf da içlerinde hissettikleri aşkı sözcüklerle dışarı çıkarabilseler ve "seni seviyorum" sözcüğünü gerçekten hissederek söyleyebilseler, yalpalayan ilişkilerinin sakin bir limana ulaştığını görecekler.



Ona sevginizi ifade etmek için...

Onu sevdiğinizi sık sık söyleyin.

Onun, sizin için hayatta en önemli kişi olduğunu her an hissettirin.

Peygamberimiz'in "Birbirinize sevdiğinizi söyleyin." hadis-i şerifini kendinize rehber edinin.

Onunla saygılı bir şekilde konuştuğunuz gibi, onu dinlemesini de bilin.

Açık olun, duygularınızı paylaşın.

Sevginizi sadece kelimelerle değil, davranışlarla da belli edin. İlişkinize özen gösterin. Sevginizin sürekli farkında olun.

Birbirinizin benliğini geliştirmeye önem verin. Evliliğin nihai amacının 'ruhsal tekâmül' olduğunu unutmayın.

Günlük hayatın karmaşalarında boğulup gitmeyin, birbirinize zaman ayırın.

Salih Zengin


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com