Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Karanlıkta uyurken salgılanan hormon kanseri önlüyor

İnsan beyninde bulunan ve geceleri karanlıkta uyurken salgılanan melatonin hormonunun yaşlanmayı geciktirdiği ve kanseri önlediği bildirildi.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Endokrin ve Metabolizma Uzmanı Dr. Mustafa Ünal, melatonin hormonunun sadece saat 23.00 ile 05.00 arasında salgılanan bir hormon olduğunu söyledi.
Bu hormonun ışığa duyarlı olduğunun altını çizen Ünal, karanlıkta yoğun olarak salgılandığı için özellikle ışıksız ortamlarda yatılmasını tavsiye etti.

Doğuştan kör olan kişilerin diğerlerine göre kanser olma riskinin çok düşük olduğunu aktaran Ünal, "Melatonin beyinde yalnızca geceleri ve karanlıkta salgılanan bir hormon. Vücudun ayarı ile ilgili iş yapıyor. Yapılan çalışmalar melatoninin gerçekten kanseri önleyici etkileri ve hücresel hasarın onarımında çok önemli rolü olduğunu, ayrıca bağışıklık sistemini destekleyici etkileri de olduğunu gösteriyor." dedi.

Yaşlanmayı geciktirici etkisinden dolayı da bu hormonun üzerinde önemle durulduğunu ifade eden Dr. Mustafa Ünal, "Melatonin hormonunun çocuklar üzerinde de tesiri çok fazla. ABD ve Avrupa'da kanserli çocuk sayılarının artmasından sonra yapılan araştırmalar sonucunda ailelerden çocuklarını kesinlikle karanlık ortamlarda yatırmaları isteniyor. Çünkü melatoninin güçlü salgılanmasının kansere karşı koruyucu etkisi olduğu biliniyor. Ancak bu hormon ışığa duyarlı. Uyuyan kişinin hormon salgısı izlenirken ışığın açıldığında hormonun azaldığı, karanlıkta yoğun olarak salgılandığı tespit edilmiştir. Onun için karanlıkta yatın ve çocuklarınız uyurken ışığı kapatın." diye konuştu.

Zaman


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com