Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Kasisler hamilelerde düşüğe yol açıyor

Kasisler hamilelerde düşüğe yol açıyor
Yollara, şoförlerin hızlarını azaltmak için kurulan kasisler, standart dışı ve bilinçsizce yapılırsa hamile kadınlar için düşük tehlikesi riski içeriyor.
Otomobilde bulunan hamile bir kadın standart dışı yapılmış bir kasisten geçerken sarsıntının etkisiyle kanama geçirebiliyor, düşük yapabiliyor. Özel Hayrunnisa Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Sibel Aydın, bu tip vakalara rastladıklarını, özellikle düşük tehlikesi olanları bu konuda uyardıklarını söyledi.Aydın, “Düşük tehlikesi olanlar ilk üç ayda yolculuğa çıkmamalı. Böyle durumlarda çok kısa bir mesafede dahi karşılaşılan bir kasisle sarsıntının etkisiyle hasta kanama geçirebilir, hatta düşük bile yapabilir. Bunun için mümkünse ilk üç aydan sonra, dördüncü ve yedinci aylar arasında yolculuk yapmak tehlikeyi azaltır.” şeklinde konuştu. Son iki ayda da yolculuk esnasında karşılaşılan sarsıntının erken doğuma sebep olabileceğini belirten Aydın, anne adaylarının buna dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.
Özellikle okul geçitlerinde ve yayaların yoğun bulunduğu yerlerde bulunması zorunlu kasisler, bazı vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarınca gelişigüzel yapılıyor. Kasisler, uzman olan kişilerce yapılması gerekirken, özellikle bir yerde kaza meydana gelirse vatandaşlar kasis yaparak tedbir almaya çalışıyor. Kasislerle ilgili geniş çapta bir araştırma başlattıklarını söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürü Necip Ertaş, bu konuda ilçe belediyelerini bilinçlendirmek için çalıştıklarını belirtti. Büyükşehir Belediyesi’nin daha çok hız kesici butonlar kullandığını ifade eden Ertaş, “Asfalt kasisi yaptığımız zaman da standartlara uygun olarak yapıyoruz.” dedi.
İstanbul, cha


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com