Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Çocuğunuza olumlu bir tavırla yaklaşın

Çocuğumu nasıl yetiştirmeliyim? Bu soru, çocuk sahibi olan ebeveynlerin çocuk büyümeye başladığında endişeye kapılarak sordukları ortak sorulardan birisidir. Her geçen gün değişen çocukluk ve buna bağlı olarak farklılaşan çocuk yetiştirme teknikleri anne babaların özenle takip ettikleri hususların başında gelir.

“Çocuk ve Biz” kitabında İbrahim Ünal bebeklikten gençliğe kadar, anne babaların çocuklarına nasıl yaklaşmaları gerektiğini anlatıyor. 360 sayfadan oluşan kitap, psikolojiden eğitime, okuldan çocukların problemlerine kadar her konuda tavsiyeler içeriyor. Ünal, çocuklara hiçbir zaman olumsuz tepkide bulunmamak gerektiğinin altını çizerek çocuğa yaklaşma konusunda ebeveynlere şu tavsiyelerde bulunuyor:

Önce kendi kafanızda tutarlı olun. Yaptığınız hiçbir iş çocuğunuzla olan iletişiminizden önemli değildir.

O size bakıncaya kadar, yapmasını istediğiniz şeyi söyleyin.

Açık ve net olun. “Şimdi şunu yapmanı istiyorum.” deyin.

Tartışmayın, kızmayın. Yavaş ve derin nefesler alın, sakinleşin. Anne babanın her zaman sakin olması gerekir.

İsteğiniz çocuğunuz tarafından yerine getirildiği zaman (mesela oyuncakların toplanması) bunu da büyütmeyin. Sadece aferin deyip gülümseyin.


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com