Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Reflü tedavisinde yeni bir yöntem

Reflü tedavisinde uygulanan plicatör teknolojisi uzun süreli yakınması olan hastalara çözüm sağlıyor. Reflü hastalığı günümüzde önemli sağlık sorunlarından biri. Tanı yöntemlerinin yaygın olarak kullanılmaya başlaması ile diğer mide bağırsak sistemi hastalıklarında kolaylıkla ayırt edilebilen gastroösofagial reflü, erişkinlerin yaklaşık yüzde 20'sini etkiliyor. Erken dönemde reflü, çoğu kez ilaç tedavisi, yemek alışkanlıkları ve yaşam şeklindeki düzenlemeler ile kontrol altına alınabiliyor.

Ancak özellikle kökende yapısal bir sorun (mide kapağında gevşeklik, mide fıtığı) var ise, reflü hastalığı sürekli hale gelebiliyor ve bu durumda ilaç ancak geçici rahatlama sağlıyor. Kadıköy Şifa Hastanesi Reflü Merkezi’nden Op. Dr. Levent Eminoğlu, reflü tedavisinde uygulanan 'Plicator teknolojisi'' hakkında bilgi veriyor.

NASIL BİR İŞLEMDİR?

Plicator teknolojisi, uzun süreli yakınması olan, ilaçtan fayda görmeyen ya da fayda görse de ilaç kullanımı sonrası yakınmaları tekrarlayan ve uzun süreli ilaç kullanmak istemeyen hastalara uygulanıyor. Hasta seçiminde mide fıtığının en fazla 2 cm olması, ileri dönem (evre 3-4) yemek borusu hasarı olmaması, Barrett (hücresel değişim) olmaması ve hastaların 18 yaşından küçük olmamalarına dikkat ediliyor.
Endoskopik olarak (ağızdan girilerek) uygulanan Plicator, genel anestezi olmaksızın bilinçli sedasyon denilen bir yöntemle yapılıyor. İşlem yaklaşık 15 dakika sürüyor ve mide kapak bölgesindeki açıklığa dikiş konularak düzeltilmesi esasına dayanıyor.

ONBEŞ DAKİKA SÜRÜYOR

İşlem sonrasında hasta yaklaşık 2 saat dinlendiriliyor ve sonrasında evine gidebiliyor. 24 saat boyunca sıvı gıda ile beslenen hasta sonraki 2 gün yumuşak püre kıvamında besinler alıyor ve sonrasında da normal diyete dönüyor. İşlem sonrasındaki en sık yakınma boğaz ağrısı ( yüzde 40), işlem bölgesinde ağrı, yutarken takılma oluyor. Ancak bu yakınmalar birkaç gün içinde geçiyor.


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com