Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Sevgi dili nedir?

Sadece sevgi dilleri aynı olan bireyler mi mutlu oluyor acaba? Ya da sevgi dillerinin aynı olması evlilikteki huzur için bir şart mıdır?

Elbette ki değildir. Eşlerin sevgi dillerinin aynı olması güzeldir ve sıcaklığı artırıcı bir faktördür. Ancak sevgi dillerinin farklı oluşu da kimi zaman sıcaklığı artırıcı ciddi bir faktör olabilir. Nedir sevgi dili? Sevginin aktarılış ve kabul şeklidir. Kimi insan tensel temastan hoşlanır ve mesela kendisine sarılınması çok önemlidir. Bu insan dokunarak sevgisini dile getirir ve eşinin kendisine dokunmasını, güzel bir durum karşısında omzuna dokunarak teşekkür etmesini isteyebilir. Bir diğeri, sözel olarak sevginin dile gelebileceği görüşündedir. Ve 'seni seviyorum' tarzı bir ifade onun için çok şey ifade eder. Olmaması hali de ciddi hayal kırıklıkları oluşturabilir. Veya hediye de sevginin ifade edilmesinde bir unsur olarak kullanılabilir. Bu maddeleri daha da artırabiliriz. Evlilik için çiftin aynı sevgi dilinde olması değil, muhatabının sevgi dilini bilmesi, saygı duyması ve ona o dilde yaklaşabilmesi gerekir. "Ben buyum, zaten seviyorum, ne gerek var öyle şeylere" denmemesi gerekir. Önemli olan bireyin kendi sevgi diline saplanıp kalmamasıdır. Bu saplantı ve geniş düşünülememesi sebebi ile sevilmediklerine inanan ve evlilikleri bu sebeple çatırdayan çiftlerin var oluğunu söyleyebilirim. Evliliklerde bireyin eşini tanıması çok önemlidir. Bu tanıma esnasında eşinin sevgi dilini çözmeyi başaran eş, ona nasıl yaklaşacağını bilecek ve sevildiğini de fark edecektir. Mesela eşinizin size yardım ediyor olması veya işlerinizi kolaylaştırma çabası "seni seviyorum" cümlesini içerebilir. Bunu görmeden sadece bu cümleyi işitmeye odaklanan birey mutlu olmayacağı gibi, karşı tarafın da bezmesine neden olabilecektir.

Öyleyse ne yapmalı?

Öncelikle muhatabınızın sevgi dilini çözmeye çalışmak üzere eşinizi gözlemleyin. Ne zaman hangi tepkiyi veriyor? Yaşadığı memnuniyetler onu hangi davranışa yönlendiriyor? Eşinizin sizin sevgi dilinizi anlaması için belli bir zaman bekleyebileceğiniz gibi, beklemeden eşinize kendinizi ve beklentilerinizi dile getirebilirsiniz. Bu konuda konuşmak en doğru yaklaşımdır. Güzel olanı bireyin eşinin sevgi diliyle ona yaklaşabilmesidir. Mesela eşiniz "seni seviyorum" cümlesine veya sözel pekiştireçlere önem veriyorsa ona bu şekilde yaklaşmalısınız. Veya kendisine çiçek alınmasına ihtiyaç duyan eşinize "ya ne gerek var böyle şeylere" diye karşılık vermemelisiniz. Eşin sevgi diliyle ona yaklaşmak bir kişilik tavizi değildir. Bilakis kendini aşabilmişliğin bir ifadesidir. Bunların dışında muhatabınızın kendi sevgi diliyle size aktardıklarını görmeyi ihmal etmemeli, yaşadığınız memnuniyeti ifade etmelisiniz.

Yasemin Yalçın Aktosun


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com