Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Zenginlik, başarı, sevgi

Bir kadın evinden çıktı, evinin önünde temiz ve sevimli çehreli 3 yaşlı adam gördü. Kadın yaşlıların yorgun hallerini görüp karınlarının aç olacağını düşünerek, "Sizi tanımıyorum; ama yorgun ve aç olmalısınız. Lütfen evime buyurun size birşeyler ikram edeyim. Hem dinlenirsiniz de." dedi.

Yaşlılar, "Kocanız evde mi?" diye sordular.
"Hayır" dedi kadın. "Eşim şu anda bürosunda çalışıyor."

"O zaman giremeyiz." dediler, "Eşin eve dönünce o zaman geliriz."

Akşamleyin kocası eve geldiğinde kadın olanları anlattı.

Kocası, "Onlara eve geldiğimi söyle ve onları içeri davet et." dedi. Kadın dışarı çıktı ve yaşlı adamları evine davet etti.

Yaşlı adamlardan biri, "Biz bir eve hep beraber girmeyiz." dedi ve sağındaki arkadaşını göstererek "Onun adı zenginliktir." dedi, ve bir diğerini göstererek "Onun adı da başarıdır, ve ben de sevgiyim. Şimdi eşinle konuş ve hangimizi evinize davet edeceğinize karar verin."

Kadın eve girdi ve olanları tekrar kocasına anlattı.

Kocası çok sevindi. "Ne kadar harika." dedi. "Zenginliği davet edelim, gelsin ve evimizi zenginlikle doldursun." dedi.

Kadın, "Neden başarıyı davet etmiyoruz?" diye sordu.

O sırada onları dinlemekte olan sevimli kızları, "Sevgiyi davet etsek daha iyi olmaz mı?" dedi. "O zaman evimiz sevgiyle dolar."

Adam, "Bence kızımızın tavsiyesine uyalım. Hanım! Dışarı çık ve sevgiyi davet et, sevgi bizim misafirimiz olsun." dedi.

Kadın dışarı çıktı ve sevgiyi seçtiklerini söyleyerek sevgiyi evlerine davet etti. Sevgi kalktı eve doğru yürümeye başladı. Diğer iki arkadaşı da kalkıp onu takip ettiler.

Kadın büyük bir şaşkınlıkla, "Ben sadece sevgiyi davet ettim, hani üçünüz bir anda gelmeyecektiniz?" diye sordu. Yaşlı adamın cevabı şöyle oldu, "Eğer siz zenginlik veya başarıyı davet etmiş olsaydınız, diğer ikimiz kalacaktık; ama siz beni (sevgiyi) davet ettiğiniz için, ben nereye gidersem, başarı ve zenginlik de benimle gelir."

Dostlar, evlilik büyük bir nimettir. Eşsiz hayat eksikliktir belki de. Eşler, birbirlerine sevgiyle yaklaştıkları zaman o ailede başarı da zenginlik de beraberinde gelir. Hem zenginlik ve başarı sadece maddiyatla mı ölçülür?..


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com