Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Kuşların da bir bildiği var

Kuşların da bir bildiği var


Göçmen kuşların havada "V" şeklinde uçtuklarını pek çoğunuz görmüşsünüzdür.



Bilim adamları kuşların neden bu şekilde uçtuklarını merak etmişler, "V" şeklindeki uçuşun kuşlara hayatı kolaylaştırdığını ve güzelleştirdiğini fark etmişler. Biz de 'V'li uçuşlardan çıkarılan dersleri, hep yan yana yolculuk eden eşlere uyarladık. Bakalım, "V" şeklinde uçmaya razı olacak mısınız?

Eşinizin kalbinin kanatları altında kalın

V şeklinde uçulduğunda, uçan her kuşun kanat çırpışı arkasındaki kuşun havada kalmasını kolaylaştıran özel bir hava akımı oluşturur. Böylece V şeklinde uçan kuşlar, birbirlerinin kanat çırpışları sonucu ortaya çıkan hava akımını kullanarak, uçuş menzillerini yüzde yetmiş oranında uzatabilirler.

Evlilik de uzun menzilli bir yolculuktur. Bu uzun yolculukta, beklenmedik aksilikler çıkar, hesaba gelmeyen sorunlar baş gösterir. Bir kere kanatlandıktan sonra hep havada kalmanız gerekir. Menzile erişmeden size uygun konaklayacağınız yer de yoktur. Eşlerden hiçbiri tek başına bu sürprizlere karşı koyamaz. Öyleyse, siz de eşinizi anlamakta, onun yorgunluğunu görmekte, ondan önce davranıp anlayışınızın kanatları altında uçmasını kolaylaştırın. Ve eşinize kalbinizin kanatları altında yeri olduğunu hep hatırlatın.

Ne olursa olsun, birlikte olun

Kuşlardan herhangi biri V grubundan çıktığında uçmakta güçlük çekiyor. Çünkü diğer kuşların oluşturduğu hava akımının dışında kalmış olur. Ancak, gruba geri dönerse yoluna devam edebilir.

Bir ömrü birlikte geçirmeye karar vermişseniz, yaşadığınız sorunlar ne olursa olsun uçuş düzeninizi bozmayın. En başında birbirinize söz verdiğiniz gibi birlikte olmaya devam edin. Geriye dönmek diye bir seçeneğinizin olmadığını kabullenin ki, yolun sonuna varabilesiniz.

Yorulduğunuzda geri çekilin

V grubunun başında giden kuş, önünde kanat çırpan bir kuş olmadığı için hiçbir hava akımından yararlanamaz. Bu yüzden diğerlerine oranla daha çabuk yorulur. Yorulunca en arkaya geçer ve bu defa hemen arkasındaki kuş lider konumuna geçer. Bu değişim sürekli yapılır. Böylece her kuş, grubun her noktasında yer almış oluyor.

Bir ömrü birlikte geçirmeye karar vermiş olmanız, bu ömrün her detayını bilmenizi gerektirmiyor. Zaman zaman yorulmanız, bıkkınlık göstermeniz, sızlanmanız pekâlâ mümkün. O zaman hâlâ daha her şeyi ben halledeceğim diye diretmeyin. Yorulduğunuzu kabul edecek kadar olgun olun. Liderliği devredebilir olun. Gerektiğinde siz de liderliği devralmaya hazır olun. Eşinizin çaresizliğini anlamaya hazırlıklı olun. Bir süre onun şefkât kanatlarınızın altında uçmasına izin verin.

Şikayetlere, şikayetlerle karşılık vermeyin

Uçuş hızı yavaşladığında, gerideki kuşlar daha hızlı gitmek üzere öndekileri bağırarak uyarırlar. Lider kuş buna göre, ya hızlanır ya da yorulduğunu kabullenip görevi devreder.

Eşinizin aşkına beklediği karşılığı veremiyor olabilirsiniz. Daha çok anlaşılmak istiyor, daha çok sevilmek istiyorsa, bunu anlayışla karşılayın. Kalbinizin kanatlarını daha da hızlı çarpın. Onun uçuşunu daha çok kolaylaştırın, daha da hızlandırın. Onun yakınmalarından alınmayın. Bu yakınmaları anlamaya çalışırsanız, tam aksine daha hızlı uçar ve yolunuz daha zevkli hale gelir. Yine de yorulduğunuzu kabullenmeniz, yorulduğunuzu açıkça söylemeniz de onun için bir iyilik sayılır.

Evlilik sonsuzluktur; unutmayın

Gruptaki bir kuş hastalanır ya da bir avcı tarafından yaralanırsa, düşen kuşa yardım etmek üzere gruptan iki kuş ayrılır ve korumak üzere yanına gider. Tekrar uçabilinceye veya ölümüne kadar onunla beraber kalır, yaralı kuşu asla terk etmezler. Daha sonra kendilerine başka bir kuş grubu bulurlar. Hiçbir kuş grubu, kendilerine bu şekilde katılmak isteyenleri reddetmiyor.

Bir ömrü birlikte geçirmeye söz verdiğiniz halde, eşinizin ömrü bir ömre vefa etmeyebilir. Bir gün hastalanır ya da yaralanır, yanınızdan erken ayrılabilir. Buna hazırlıklı olun. Öylece kanat çırpın. Ve ömrünüzün her anında birbirinize ödünç verildiğinizi hatırlayın. O sizden önce âhirete uçarsa, onunla birlikte ölmenize gerek yok, ama ona olan aşkınızı sürdürmeye devam edin. Onun olduğu yerde olun. Diriliş gününde yeniden buluşacağınızı bilerek yaşayın ve hatırlayın onu. Unutulmuş olmak, topraktan daha ağır bir örtüdür. Unutmayın.

SENAİ DEMİRCİ


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com