Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Doğum çantasında neler olmalı?

Doğum yaklaştıkça heyecanı da sizi sarmaya başladı. Doğum öncesi ve sonrası ihtiyaç duyacağınız her şeyi yanınıza almanız gerekiyor.

Hastaneye giderken muhtemelen acele edeceğiniz için yanınıza alacağınız eşyaları bir çantada toparlayarak, kolay ulaşabileceğiniz bir yere koymanız tedbirli bir davranış olacaktır. Peki bu doğum çantasında neler olmalı?

Sizin ve ailenizin yeni ferdi için, hastanede kalacağınız süre boyunca gerekli olacak eşyaları almalısınız. Ayrıca bu çantayı hazırlamadan önce hastanenin size ne gibi imkanlar sağlayacağını da öğrenin. Çünkü bazı hastaneler bebeğin giysilerini verebilir ya da çarşaflarınızı getirmenizi isteyebilir. İşte doğum çantasında olması gerekenler:


Anne için

Bir– iki takım gecelik veya pijama (önü düğmeli olanları tercih ederseniz emzirmede sorun yaşamazsınız)

Sabahlık (hırka ya da şal da olabilir)

Bol miktarda iç çamaşırı

2 emzirme sutyeni

2 çift çorap

Terlik

Bol miktarda hijyenik ped

Havlu

Kolonya ve kolonyalı mendil

Krem

Bir paket peçete

Sigorta kartınız

Bir miktar para

Evlilik kimliğiniz


Bebek için

Bir paket en küçük boy çocuk bezi

Zıbın, tulum (2 adet)

Pijama

Çorap, patik, başlık, eldiven

Mevsime uygun yelek veya hırka

Bebek battaniyesi

İhtiyaç varsa çarşaf

Bebeği taşımak için bebek çantası

Bebeğinizin ilk anlarını görüntülemek için fotoğraf makinesi ve varsa kamera.

Bu değerli paylaşımınız için teşekkür ederiz.


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com