Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Havadar ve dingin renk: Mavi

Dinlendirici ve dingin: Mavi. Ruhun gıdası, ilham kaynağı ve masalsı evlerin anahtarı.

Niçin mavi kullanmalı?

Dingin ve rahat bir mekan yaratmak,
Keskin ve parlak renklerin bir mekanda yarattığı etkiyi yumuşatmak,
Küçük alanları olduğundan daha geniş göstermek,
Bir odayı havadar ve temiz göstermek,
Stresli hayatın yan etkilerini en aza indirmek için iç mekanlarda mavi tercih edebilirsiniz.

Dekorasyonda mavi
Bir mekanı olduğundan daha büyük göstermek istediğinizde renk olarak maviyi tercih edebilirsiniz. Mavi, duvarları geri plana iterek mekanın daha geniş görünmesini sağlar.

Ancak bir mekanda yaratmak istediğiniz etki kullanmak istediğiniz rengin tonuna bağlı olarak değişkenlik gösterir. Örneğin açık mavi gökyüzünün sonsuzluğunu yansıtarak mekanın geniş ve havadar görünmesini sağlarken, koyu mavi ışığı en az seviyede yansıttığından mekanın olduğundan daha dar görünmesine sebep olur.

Ferah mekanlar yaratmanın anahtarı olan maviyi kullanırken fazla koyu tonlardan kaçındığınız taktirde odanın iç karartıcı olmasını engelleyebilirsiniz.

Ayrıca açık mavi tonlarını ya da koyu mavi ile açık ve soft renkleri eşleştirdiğiniz taktirde kelimenin tam anlamıyla mekanda harikalar yaratabilirsiniz. Işığı mükemmel yansıtan, çarpıcı, havadar ve dingin bir renk; yazın rengi mavi.

Bohem şıklığı
Dantelin zarafetine mavi üzeri dore desenli perde ekleniyor. Koyu mavi cam parfüm şişesi ve lacivert vazoya konmuş beyaz bir çiçek dalı.

Tüm bunlar birleştiğinde ortaya çıkan ambiyans son derece kadınsı ve romantik. Bohem şıklığı yaşayarak, tıpkı göçmen bir bohem gibi siz de mavinin tonlarıyla oynayarak zamanlar arası yolculuğa çıkabilirsiniz.

İskandinav doğallığı
Açık mavi, beyaz ve yeşilin tonlarıyla doğal şıklığı yakalayabilirsiniz. İskandinav tarzına has o yalın ve sıcak görünümü maviye, parlak yeşil ve sarılar ekleyerek elde edebilirsiniz.

Sarı gibi sıcak bir renge mavi gibi soğuk bir rengin eşlik etmesiyle hem armonik bir geçiş hem de modern bir görünüm elde edebilirsiniz.

Doğaya çıkıyoruz
Bir bahçe hayal edin içinde kuşlar olan. Ve sonra masmavi bir havuz Mavinin tonlarındaki karolar odak noktasını oluştururken, mavi metal boyası ve mavi iç cephe boyası ile doğayı iç mekanlara taşıyabilirsiniz. Çiçekli kumaşlar, doğanın desenlerini taşıyan malzemelerle fantezi ve gerçeği birleştirebilirsiniz.

Balık etkisi
Cam aksesuarlar, mavi keten kumaşlarla zenginleştirilmiş ayrıntılar ve derin suları çağrıştıran balık etkisiyle sizi Akdeniz'in serin sularına götürüyoruz.

Alt fondaki çizgili döşemelik kumaş ile modern ve rahat bir form ortaya çıkıyor. Siz de gerek mavinin tonlarını yansıtan döşemelik kumaşlar gerekse elinize alacağınız bir fırça ve akrilik boyalar yardımıyla evinizde balık etkisi yaratabilirsiniz.

Balkon kapıları açılsın
Bu yaz yaprak desenli karolar ve mavi tonlardaki fenerlerle balkonlarınızı canlandırabilir, çizgili mavi yemek takımları ile sofralarınızı şenlendirebilirsiniz.

Ayrıca marin desenli ya da doğal çiçeklerle bezeli masa örtüleri ile balkon masanıza pratik yoldan farklş bir hava katabilirsiniz.

Kaynak: Evim Dergisi


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com