Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Kız veya erkek çocuk beklentileriniz saplantı niteliğinde olmasın.

Her bireyin geleceğe dair birtakım hayallerinin olması çok normaldir.



Evlilik öncesi eş ile ilgili kurulan hayallerin yerini evlilik sonrası çocuk ile ilgili şekillendirilen hayaller alır. Bunların var olmasının bir sakıncası yoktur tabii ki. Ancak bazı bireylerin hayallerine saplantı derecesinde takıldıklarını görürüz. Şöyle ki, sürekli kız çocuk hayali olan bir anne adayı, erkek çocuk ihtimalini hiç düşünmüyor ve dahası bu düşünce kendisini rahatsız ediyorsa duygularını bir süzgeçten geçirmek zorundadır. Kendisi için değilse bile bunu çocuğu için yapmalıdır. Neden? Aslında bu neden sorusunun farklı yönleri ile izahı yapılabilir.

Bundan iki yıl evvel çocuğu ile duygusal bağı sıfır olan, çocuğuna muhabbet beslemekte zorlanan, bu sebeple ciddi iletişim sorunları yaşayan bir anne ile karşılaştım. Anne bana; "Çocuğum sözümü hiç dinlemiyor" diye gelmişti. Yaptığım testler ve görüşmeler sonucu duygusal bağın kurulamadığı ve bunun nedeninin hamilelik dönemine kadar uzandığı görüldü. Çıkan sonuç çocukta değil annede problem olduğuydu. Bu sebeple tedavinin anne ile devam etmesi kararı alındı. Karnındaki bebeğin cinsiyetini benimsememiş anne birtakım gerilimler yaşar. Annenin yaşadığı gergin, inişli çıkışlı duygu durumları ise annenin fizyolojik yapısını dolayısıyla da çocuğun sinir sistemini etkiler. Bu gerginlik sadece çocuğun sinir sistemini değil, aynı zamanda doğum sürecini de etkiler. Annenin çocuğunu benimsemesi ve onu heyecanla beklemesi ile doğumun sıkıntısız olması birbirine bağlıdır. Yani doğumu etkileyen unsurlardan birinin annenin çocuğa yönelttiği duygular olduğu söylenebilir. Bu açıdan değerlendirildiğinde; hep kız çocuğu isteyen bir anne karnındakinin erkek olduğunu düşünecek olursa ve bu çocuğu kabullenememişse, bu durum doğumu negatif etkileyecektir. Hem kendiniz, hem çocuğunuz için ve hem de gelecekte aile içinde duygusal bir problem yaşamamanız için cinsiyet beklentileriniz saplantı niteliğinde olmasın.

Yasemin Yalçın Aktosun


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com