Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Evliliğin ilk günleri...

Evliliğin ilk günleri...


Artık yeni bir hayata merhaba dediniz. Uzun yıllar birlikte yaşamayı düşündüğünüz ve bu sebeple aynı çatı altında yaşadığınız birey ile ilk günler başladı.



Evliliğin ilk günleri, düşünerek yaşanması gereken ve bekli de evlilik hayatı boyunca geçirilecek günler arasında en hassas ve zor olan günlerdir. Bu ilk günler maratona çıkmış bir koşucunun ilk dakikaları ve hatta ilk saniyeleri gibidir. Koşucu eğer performansını dengeleyemezse sonuç hüsran olur. Bu sebeple atlet ne acele edip gereksiz yere kendini yormalı ve ne de aşırı derecede ağır hareket ederek performansını düşürmemelidir. Demiştik ya; düşünerek hareket etmelidir. Evliliğin ilk günleri de böyledir. Eşler bu dönemde aşırı beklenti içinde olmamalıdırlar. Çiftler ilk günlerde aşırı derecede duygu ve yaşantı yoğunluğu yaşama arzusu yerine ileriyi de düşünerek duygu ve davranışta dengeyi sağlayabilirse evlilik için daha sağlıkı bir başlangıç olacaktır. Burada adı geçen duygu ve yaşantı yoğunluğu doğal süreç içinde geliştiği takdirde zarar vermez. Kastettiğim, çiftin bu konuda kendisini zorlayarak yoğunluk yaşama arzusu. Bu sebeple de yaşantınızı diğer zamanlarda da olduğu gibi doğal seyrine bırakmanız da fayda vardır. Bunun dışında evli çift, her ne kadar evlilik öncesi zaman zaman görüşse de bu kısıtlı zamanlarda muhatabını tüm yönleri ile tanıyamaz. Örneğin, muhatabı sabah ilk uyandığında ne yapar, uykuda nasıldır gibi... Bu detaylar belki çok önemli değildir. Ancak birçok çift bu ve benzeri durumlardan sonra eşiyle ilgili hayal kırıklığına uğrayabilmektedir. Bu sebeple evlilik öncesinde gerçekçi hayaller kurmakta fayda vardır. Bunun dışında birey, eşini her yönü ile kabul edebilmelidir. Aksi takdirde küçük gibi görünen bu ayrıntılar birtakım pürüzlerin oluşmasına neden olabilmektedir. Bütün bunların yanında biraz sabır, hoşgörü ve iletişim yetisi ile yaşanan ve yaşanması muhtemel birçok sorunun üstesinden gelinebilir.


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com