Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Dove, güzellik önyargılarını tartışmaya açtı


Dove, güzellik önyargılarını tartışmaya açtı

Psikolog Dr. Işın Akı, Türkiye'de estetik yaşının 15'e düştüğünü söyledi. 2003 yılından itibaren estetiğin yüzde 80 arttığını açıklayan Işın Akı, estetik operasyon geçirmeyi düşündüğünü anlatan insanlardan yüzlerce mektup aldığını anlattı.

Dove, 'Güzelliğe dair tüm önyargıları tartışmaya açıyoruz' sloganıyla gerçek güzellik kavramını tartışmaya açtı. Bu kapsamda Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenen panelde konuşan psikolog Dr. Işın Akı, Türkiye'de kadınların büyük kısmının görüntüsünden memnun olmadığını ifade etti. Burada en büyük görevin annelere düştüğünü vurgulayan Akı, "Anneler çocuklarının ergenlik döneminde kendisiyle barışık olması gerektiğini söylemelidir." dedi.

Beslenme uzmanı Taylan Kümeli de toplumda insanların ne kadar güzel ve akıllı olduklarından ziyade '0' beden olmalarının önemsendiğini söyledi. Genç kızların güzel görünmek adına ellerini boğazlarına götürerek, yediklerini çıkarttıklarını dile getiren Kümeli, "Güzellik kadar önemli bir şeyi görselliğe indirgemek doğru değil. Ruhumuzu beslersek bedenimiz doğru ölçülere ulaşacaktır." diye konuştu.

Prof. Dr. Nilüfer Narlı ise kadınları bir estetik sembolü olarak görmenin doğru olmadığını belirtti. Özellikle kız çocuklarının kendisini medyada sunulan modellerle karşılaştırdığını vurgulayan Narlı, bu durumun kendisiyle yabancılaşma sorununu ortaya çıkaracağını söyledi. Narlı, "Bu durumda çocuk kendisini keşfetmek yerine, kendisine sunulan tüketim idollerine benzemeye çalışacaktır." dedi. Ayşegül D. Aybar


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com