Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Kadın hastalar şifayı kadın doktorda buluyor ..


TIP, kadın-erkek hasta ayrımı yapmıyor ama hastalar, kadın-erkek doktor ayırıyor. Yapılan araştırmada; kadın hastalar, kadın doktorların daha iyi baktığını söylüyor
ERKEK doktorlar bu habere kızacaklar. Kadın hastalar, kadın doktorların hastalarına özenerek baktığını belirterek, "Her türlü sorunumuzu rahatlıkla dile getiriyoruz. Bazı konularda ise erkek doktorlara sorunumuzu istediğimiz gibi anlatamıyoruz. Doktorda olsa, hipokrat yemini de etseler en nihayetinde erkektirler. Bazen tedavilerinde bazı doktorlar bunu gösteriyor. Hasta olarak biz de istediğimiz gibi sorunumuzu dile getiremiyoruz."

İsveç’te, Karolinska Enstitüsü’nde yapılan araştırmaya göre, kadın doktora giden kadın hastalarda tedavi, daha iyi sonuç veriyor.
Stockholm Karolinska Enstitüsü’nde 6 bin 500 hastayla 3 yıl boyunca yapılan araştırma sonuçlarına araştırmacı Gunilla Journath, çalışmaya 265 doktorun katıldığını bildirdi.

Doktorların 187’sının erkek, 78’inin de kadın olduğunu açıklayan Journath, 6 bin 500 hastanın yarısının kadın olduğunu belirterek, 3 yıl boyunca sürdürülen çalışma sonucunda kadın doktora giden kadın hastalarda tedavi yöntemlerinin daha başarılı olduğunu belirlediklerini kaydetti. Journath, "Özellikle yüksek tansiyonu kontrol altına alma ve kolesterol tedavilerinde kadın doktorların daha başarılı oldukları gözlendi. Yani kadın doktora giden yüksek tansiyon hastası bir kadının tedavi olma oranı yüzde 32 iken, erkek doktorlarlara tedaviye giden kadın hastaların tedaviden olumlu sonuç alma oranları yüzde 24 olarak kaldı. Ancak erkek hastalar için kadın veya erkek doktor farketmiyor" dedi.

Yine yapılan araştırmaya katılan ve ismini açıklamayan bir profesörün konuşması ise tüyler ürperticiydi. İşte profesörün konuşmalarından bir kaç kesit; "Öğrencilerimizin mesleğinde daha deneyimli olması için hastalarımızla ilgilenmesini istedim. Daha sonra bu öğrencileri gözetim altında tuttuk. Öğrenciler kendi aralarında baktıkları bayan hastalarla ilgili, çok güzel hastaydı... inanılmaz kendine bakmış... Ama hastalanmış ben onu iyi ederim.. gibi birbirlerine karşı nefse yönelik kelimeler kullandıkları dikkatimizi çekti. Bunun üzerine öğrencileri bayan hastaları tedavisi konusunda uzman hekimleri bulundurmaya karar verdik."




kaynak: Milliyet


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com