Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

D Vitamini göğüs kanserini önlüyor

Kadınlarda göğüs kanseri üzerine araştırmalar yapan bilimadamları bazı önemli sonuçlara vardı.
Yeni bir araştırma D vitamininin göğüs kanserinin ilerlemesini yavaşlatmakta önemli etkiye sahip olduğunu ortaya koydu. Araştırmacılar yeterince D vitamini almayan hastalarda kanserin sıçrama ve ölüm riskinin daha büyük olduğunu söylüyor. Göğüs kanseri uzmanı Doktor Anne McTiernan bu çalışmanın çok önemli olduğunu çünkü bu sayede kadınların hastalığı nasıl yenebileceklerine dair bilgiler edindiklerini söylüyor. Araştırmacılar kansere yakalanan 500 kadar kadın üzerinde 17 yıl çalışmış. Kadınların teşhis konulduğu andan itibaren D vitamini seviyeleri ölçülmüş ve D vitamini eksik olan kadınlarda kanserin yayılma ve ölüm riskinin yüzde 75 daha fazla olduğu bulunmuş. New York Üniversitesi'nden Prof. JoEllen Welsh D vitaminin beklenmedik bir şekilde kanserli hücrelere girerek o hücreleri öldürdüğünü anlatıyor.
Welsh D vitamininin etkisinin 30 yılı aşkın bir süredir göğüs kanserinin tedavisinde kullanılan Tamoxifen adlı ilaca çok benzediğini söylüyor. Tamoxifen'in göğüs kanseri hücrelerinin yayılmasını yavaşlatmak veya durdurmakta etkin olduğu kanıtlanmış durumda. Aynı ilaç kansere yakalanma riski taşıyan kadınların bu riskini azaltmakta da kullanılıyor. Ancak ilacın kan pıhtılaşması ve felç gibi bazı ciddi yan etkileri de var. D vitaminini ise güneş ışığından alıyoruz. Bazı balık ve süt ürünlerinde, ciğer ve vitamin haplarında da bulunuyor. Amerikan Tıp Enstitüsü erkek, kadın ve çocukların günde 5 mikrogram D vitamini almasını tavsiye ediyor. Henüz araştırmacılar D vitamininin göğüs kanserine karşı nasıl koruduğunu yüzde yüz bilmiyor. Ancak bu son araştırma kadın ve erkeklerin daha uzun ve sağlıklı yaşam sürmelerine önemli katkıda bulunabilir.

kaynak:tgrt haber


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com