Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

ısı yalıtımının püf noktaları

Kışın kömür, doğalgaz gibi yakıtlar kullanarak evlerimizi ısıtmak, yazın ise ısınan evlerimizi klimalarla soğutmak için harcadığımız enerjiyi azaltmak ve konforlu bir yaşam sürdürebilmemiz için ısı yalıtımı yapmamız gerekir.

Isı yalıtımı hem bütçelerin zarar görmemesine yardımcı olur, hem de hava kirliliğinin azalmasına katkı sağlar.
Yönetmeliklere uygun yapılan ısı yalıtımı, ısınma veya serinleme amacıyla yaptığımız harcamalardan ortalama yüzde 50 tasarruf sağlar. Enerjiden sağlanan tasarruf sonucunda gaz, kurum ve tozu azaltarak çevre kirliliğinin önlenmesine yardımcı olur. Dengeli oda sıcaklıkları yaratarak, yaşam kalitesine katkıda bulunur. Küflenme, siyah leke ve mantar oluşmasına neden olan terlemeyi önler. Yapının taşıyıcı sisteminin dış etkenlere karşı korunmasını, içinde yaşadığımız binaların sağlam ve uzun ömürlü olmasını sağlar.
Binalarda ısı yalıtımı yapılırken duvarlar, çatılar, döşemeler gibi ısı kaybına müsait geniş yüzeylerin yanı sıra subasmanlar, kirişler, lentolar, radyatör muhafazaları, tesisatlar, parapetler, donatılı beton sütunlar, pencere denizlikleri, duvar dış köşeleri, duvar birleşim yerleri gibi muhtemel ısı köprülerine de gereken önem verilmeli. Söz konusu önlemler; binaların çatı, döşeme ve dışa bakan tüm duvarlarına ısı yalıtım malzemeleri uygulanmasıyla yapılır. Pencerelerde de özel kaplamalı yalıtım camı üniteleri ve yalıtımlı doğramalar kullanılmalıdır. Isı yalıtımı binaların içinden veya dışından uygulanabilir. Isı yalıtımının önemli bir unsuru da tesisatların yalıtılmasıdır.
Isı yalıtım malzemelerinin en temel özelliği ısı iletim katsayılarının düşük olması. Ekstrüde Polistiren, homojen hücre yapısına sahip, ısı yalıtımı yapmak amacıyla üretilen ve kullanılan köpük malzemelerdir; enerji tasarrufu sağlar ve çevre kirliliğini önler.
Isı yalıtımı olmayan duvarlarda oluşabilen küf ve mantar üremesi, içeride solunan havaya karışan mikroorganizmalar nedeniyle, özellikle de nefes darlığı ve astım hastalığı olanlar için sağlıkları açısından tehdit oluşturur. Bu tür problemlerin yaşanmaması için küf ve mantar önleyiciler kullanılmalı. Nem alma cihazları ve içinde özel küf önleyici kimyasallar bulunan boyalar da alternatif çözüm yoludur. Isı ve su yalıtımı iyi yapılmamış bir ev, küf, mantar üremesine uygun bir alan haline gelir.


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com