Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Evinizin rengi ruh halinize etki ediyor

Konut ve iş yerlerinizi boyatırken tercih ettiğiniz renk, zihninizde yaratacağı etkiye dikkat çekiliyor. Uzmanlar, iyimserlik ve kendine güven duygusu uyandıran sarıyı çalışma odaları için önerirken, kırmızının çevreye yaydığı enerji nedeniyle fiziksel aktivitelerde artışa yol açtığını söylüyor. Sarı rengin verdiği enerjiyle, kişinin zihinsel faaliyetlerinin artacağı ve altın sarısı tonlarının ise zihin üzerinde olumlu etkiler sağladığı belirtiliyor. Sarıyı seviyorsanız çekinmeden duvarlarınızı boyayabilirsiniz ama koyu olmamasına dikkat edin. Zihninizi açacak sarı, özellikle çalışma odaları için ideal.

Lacivertte yatıştırıcı etki

‘’Yatıştırıcı’’ diye tanımlanan laciverdin bu özelliğinin ‘’mavinin tonu’’ olmasından kaynaklandığı belirtiliyor. Bedensel ve ruhsal yakınmaların sağaltılmasında lacivert oldukça etkili. Yatıştırıcı özelliğinin yanı sıra insanın yorgunluğunu alan, dinlendiren özelliği de bulunuyor. Yatıştırıcı ve rahatlatıcı etkisi nedeniyle laciverdi yatak odalarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Turuncu, neşenin sembolü

2008 yılının ‘moda rengi turuncu bilgeliği ve dinselliği simgeliyor. Neşenin sembolü olduğu kadar, sosyalleşme duygularına da etki eden bir renk. Uzmanlar ‘’Aman onu da aşırı kullanmayın’’ diyerek uyarıda bulunmaktan geri kalmıyorlar. Çünkü sinir sistemini olumsuz etkileyebiliyor. Uzmanlar turuncuyu genellikle yeşil ve mavinin tonlarıyla birlikte kullanmayı tavsiye ediyorlar. Sindirim sistemi hastalıklarında kullanılan turuncunun ruhsal açıdan da iyileşme yaratan özelliği bulunuyor.

Mutluluk kaynağı mavi

“Mutluluğun rengi’’ diye tanımlanan mavi de yılın moda renkleri arasında yerini alıyor. Bazı insanların mavi giydiğinde, yüzünde yayılan ‘’ışıltıya’’ dikkat çeken uzmanlar, mutluluk kaynağı maviyi oturma odalarınızda kullandığınızda, denizin verdiği rahatlatıcı etkinin ruhunuzda da hissedileceğini vurguluyor.

Dengenin rengi mor

Uzmanlar mor denince dengeden söz ediyor. Kendinize ait ‘’Dengem yerinde değil’’ şeklinde bir yorum yaptığınızda, mor bir fuları elinizle ittiğinizin farkında bile olmazsınız belki. Bu renk denge için bire bir... Ruhsal ve fiziksel anlamda enerji dengesizliği söz konusu olduğunda moru kullanın. Ama abartmayın, öfke duygunuzu körükleyebilir.

Kırmızı enerji saçıyor

Canlı ve cıvıl cıvıl bir ruh halinin rengi olarak tanımlanan kırmızı, etrafa yoğun bir enerji yayıyor. Bu enerji nedeniyle fiziksel aktivitelerde artış görülüyor. Kırmızının, intikam ve kini temsil ettiği gibi akıl almaz bir cesarete ve seksi duygulara da etki edebildiği kanıtlanmış. Uzmanlar, kırmızının etkisine dikkat çekiyorlar ve aşırı kullanıldığında duygusal dengesizliklere yol açabildiğini belirtiyorlar.


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com