Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Çatlaklar....

Çatlak, pek çok kadın ve erkeği etkileyen bir problemdir. Genelde göğüs, karın, kalça, kol ve omuz bölgelerinde ortaya çıkar. Önceleri pembe renkli olan bu çatlaklar, zamanla beyaza yakın bir renkte, hoş olmayan yol yol çizgilere dönüşür.

Çatlaklar, hızlı kilo alıp verme, gebelik, kortizon kullanımı, metabolik rahatsızlık gibi nedenlerle oluşabilir. Tedavi için önce sorunun hangi rahatsızlıktan kaynaklandığını tespit etmek gerekir.Çatlağın rengi, yüzeyin gerginliği, çatlağın kaç senedir var olduğu tedavinin süresini belirler.

Çatlakları Önlemek İçin...


Bütün rahatsızlıklarda olduğu gibi, vücut çatlaklarının da oluşmasını önlemek, tedavi etmekten daha kolaydır. Bunun için de öncelikle cildin elastikiyetinin sağlanması gerekir. Ayrıca bazı hususlara dikkat ederek de korunabilirsiniz:

*Kısa zamanda aşırı miktarda kilo alıp vermekten kaçının. Cilt, vücuttaki yağ miktarının artıp azalmasıyla birlikte, aynı hızda esnemeyi başaramadığı için yıpranır ve çatlaklar oluşur.
*Cildin elastikiyetini kazanması ve koruması için çaba sarf edin. Bu amaçla yumuşatıcı yağlar kullanabilir ve A, E ve F vitamini alabilirsiniz.
*Çok dar giysiler giymemeye özen gösterin. Bu tür giysiler kan dolaşımını güçleştirerek, cilde gereken oksijenin sağlanmasını engeller. Oksijen almayan cilt, yeteri kadar beslenemediği için daha kolay yıpranır ve deformasyona uğrar.

Beslenmeye Dikkat...

Cildin esnek ve formunda olması için sadece dıştan korunması değil, içten de beslenmesi gerekir. Cildinize gereken özeni göstermek istiyorsanız, öncelikle işe beslenme düzeninizi değiştirerek başlayabilirsiniz.

*Yoğurt, süt, taze sebze ve meyveleri bolca tüketmeye çalışın.
*Serbest radikallerle savaşarak hücre yenilenmesinde önemli bir rol oynayan E ve C vitamini içeren yumurta, süt ve süt ürünleri gibi besinleri tercih edin.
*Vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olan besinleri tüketin. Böylece daha parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.
*Günde 1 - 1,5 litre su içmeyi ihmal etmeyin. Cilde gereken nemi sağladığınız takdirde esnekliğini uzun bir süre koruyabilirsiniz.

Tedavi Yöntemleri

Mezoterapi : Derinin orta tabakasına ilaç enjeksiyonu yöntemidir. Amaca uygun olarak seçilen ilaç karışımları bölgesel olarak küçük dozlarda özel iğneler ve özel bir teknikle verilir. Derinin orta tabakasında bulunan kılcal damar uçlarına ulaşan ilaç süratle etkisini gösterir.

Karboksiterapi : Deri içi ve deri altına özel bir cihazla doğrudan saf karbondioksit gazı verilmesi yöntemidir. Uygulama sonrası bölgeye çevre dokulardan daha fazla oksijen gelir ve dolaşım hızlanır. Karbondioksit hızla uzaklaştırılır. Yağ yakımı artar.


Kimyasal Peeling : Cildi canlandırmak amacıyla uygulanan kimyasal maddelerle cildin hasarlı üst kısmının "soyulması" işlemidir. Bu işlem sırasında değişik kimyasal maddeler kullanılmaktadır. Kullanılan maddeye göre yüzeysel, orta ve derin peeling yapılabilmektedir. Kimyasal peeling ile daha bol ve daha iyi organize olmuş yeni dokuların oluşması sağlanır.

Krem Tedavileri : Piyasada bulunan pek çok farklı ürün mevcuttur. Cilde sürülerek, yüzey üzerinden tedavi amacı güden bu ürünler, tek başlarına mucize yaratamasalar da, diğer tedavilerle birlikte kullanıldığında etkili olabilmektedir.

Hamilelikte Çatlak...

Çatlak problemi, hamile bayanlarda %90 gibi yüksek bir oranda gözlenebilmektedir. Genelde ilk önce karın bölgesinde başlayıp, göğüs, bacaklar ve koltuk altına doğru yayılım gösterirler. Çatlak gelişiminin tam nedeni bilinmese de; hormonal faktörler ve ailesel yatkınlığın rolü göz ardı edilemez. Gelişen fetüsün deriyi germesi, hamilelik sırasında alınan kilolar dermal yırtıklara neden olmakta ve çatlağı başlatmaktadır. Hamilelik esnasında yetersiz sıvı alımı, cildin elastikiyetini azaltıcı rol oynadığından çatlak oluşumunu kolaylaştırır.


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com