Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Makyajınızı Sanata Dönüştürün

Bir makyaj bir kadını ne kadar değiştirebilir? Bu sorunun cevabı aslında pek çok dergide, filmde ve reklam afişinde gördüğümüz kusursuz modellerde saklı. Doğru bir makyaj, kusurları örter ve güzel detayları daha da çok ön plana çıkarır. Peki, doğru makyaj ne demek? Öncelikle doğru bir makyaj uygulaması için, yüz hatlarımızı dikkate almalı ve bize has olan özelliklerimize uygun teknikler seçmeliyiz.

Tıpkı sanatta olduğu gibi makyajda da ışık ve gölge tekniğinin iki basit kuralını bilmek gerekir: Açık renkler ışık verir ve hacim kazandırır, koyu renkler ise gölge yapar ve hacmi küçültür. Böylece açık renkler, yüzümüzdeki dar alanları geniş göstermek, çökük ve koyu bölümlerini yumuşatmak için; koyu renkler ise, çok geniş bölümleri daraltmak, uzun bölümleri kısa göstermek için kullanılır.
İşte size boya ve ışıkların dünyasından değişimi yaratacak ipuçları.

Fondöten
Fondöten mutlaka temiz ve nemlendirilmiş bir cilde uygulanmalıdır. Fondöteninizi ne ile uyguladığınız da önemlidir. Uzmanlar ellerimiz yeterince hijyenik olmayacağından, fondötenimizi süngerle sürmemiz konusunda tavsiyede bulunuyorlar. Ayrıca fondöteninizi aydınlık bir yerde ve tüm yüze iyice yayarak uygulamalısınız. Fondöteninizi seçerken ten renginize olan uyumuna ve sürme işleminiz sırasında da ince bir tabaka halinde olmasına dikkat etmeniz sizi daha başarılı bir sonuca götürecektir.

Göz renginize uygun tonlar…
Kahverengi gözler: Kahverenginin kontrastı olan maviyi kullanarak, gözlerinizi ön plana çıkarabilirsiniz. Mavinin tüm tonları gözlerinizi oldukça çekici gösterecektir. Eğer seçiminiz parlak tonda bir mavi ise gözünüzün altına koyu mavi bir kalem çekerek bakışlarınıza dramatik bir etki kazandırabilirsiniz.
Daha doğal bakışlar içinse, haki ve kahverengi tonlarını tercih edebilirsiniz.

Mavi gözler: Göz renginiz kendi doğal rengi ile oldukça dikkat çekici olduğundan, bu doğallığı ortaya çıkarmak için kontrastı olan turuncu ve tonlarındaki renkleri tercih etmelisiniz. Kahverengi kalemi gözlerinizin alt ve üst kenarlarına uygulayarak göz şeklinizi belirginleştirebilir; göz kapaklarınızda da mercan tonlarını tercih edip, özellikle göz çizgisinde farınızı yoğunlaştırabilirsiniz. Turuncu tonlarının dışında, füme tonu da mavi gözlere oldukça yakışır ve buğulu bir efekt verir.

Yeşil Gözler: Yeşilin kontrastı kırmızı tonlarıdır. Eğer yeşil gözlere sahipseniz, pembe, lila ve mor tonları size en iyi gidecek tonlardır. Kırmızının parlak tonları, gözlerinizi geri plana iteceğinden bu tonlardan kaçınmanızı öneririz. Kalem konusuna gelince, siyah likit kalemi uçuk bir tondaki far ile bir arada kullanırsanız, son derece çekici bakışlar elde edebilirsiniz.

Gri Gözler: Mavi tonları gri gözleri ön plana çıkarabilecek tonlardır. Bunun yanı sıra, beyaz ve yeşilin bazı tonları da gri renk gözlere sahipseniz, size çok yakışacaktır.

Ela Gözler: Doğal ve güzel bir bakış için ela gözlüler, kahve tonlarını tercih etmelidir. Ancak kahverenginin tonlarını göz kapağı ve kaş kenarlarına doğru farklı tonlarda kullanmak daha güzel bir sonuç verecektir.

Göz şeklinizi değiştirebilirsiniz…
Yuvarlak gözler: Biri açık biri koyu bir tonda ve birbirlerine uyumlu olacak şekilde iki farklı far rengi seçin. Açık olan rengi göz kapağınıza tamamen uygulayın. Koyu ton farı ise yalnızca göz kapağınızın hareketli kısmına (göz çukurunun bitiminde yer alan kemiğe kadar) sürün. Gözünüzün şeklini daha uzun gösterebilmek için renkleri gözün yukarısına doğru dağıtın. Göz kapağınıza kirpiklerin hemen dibinden, kalem çekin ve çizgiyi göz kenarlarınıza doğru taşırın. Kirpiklerinizi kıvırarak rimel sürebilirsiniz.

Düşük Gözler: Birbirini tamamlar nitelikte biri açık, biri orta, biri de koyu olacak şekilde 3 farklı far seçin. Koyu tonla alt kirpiklerinizin ortasından başlayarak, dışarıya doğru bir çizgi çekin ve çektiğiniz çizginin ucunu göz kenarınıza geldiğinizde hafifçe yukarı kaldırın.
Aynı işlemi üst kirpiklerinizde de uygulayın ve iki çizgiyi birleştirin. Çizgileri aplikatörle dağıtarak hafifleştirin. Açık renk farı üst göz kapağınıza tamamen, orta ton farı da göz çukuruna muz formunda uyguladıktan sonra gözünüzün dış kenarlarına gölge yapın. Artık kirpiklerinizi kıvırıp, rimelinizi sürebilirsiniz.

Ayrık Gözler: Kestane renginde yumuşak tonlu bir far ile koyu renk bir başka far seçin. Kestane tonunu göz pınarlarınızdan burnunuza doğru paralel olarak uyguladıktan sonra iyice dağıtarak gölge havası kazandırın. Koyu renk farı gözünüzün hareketli kapağına uygulayın. Aynı tonu gözün dış kenarını doğru taşırarak sürün. Koyu renk kalemle göz kapağınızın üstüne ve
gözün iç kısmına çizgi çekin ve yalnızca üst kirpiklerinize rimel uygulayın.

Rimel
Rimel, bakışlarınıza yoğunluk ve anlam kazandırır. Seçtiğiniz rimelin özelliğine göre, kirpiklerinizi uzatabilir, kıvırabilir ya da onlara hacim kazandırabilirsiniz.

Rimelinizin fırçasını düzenli olarak temizleyin. Böylelikle daha önceki kullanımlarınızdan kalmış olan artıklar kirpiklerinizin üzerinde topçuklar oluşturmaz.

Rimelin iyi tutması için kirpikleriniz kuru olmalıdır. Uygulamaya üst kirpiklerden başlayın. Aşağıdan yukarı yani diplerden uçlara doğru fırçayı döndürerek ilk katı sürün. Kirpiklerinizin kurumasını bekleyin, daha sonra ikinci katı uygulayın. Alt kirpiklerinize hacim kazandırmak istiyorsanız, fırçayı kirpik diplerinde yatay olarak gezdirin. Eğer uzun görünsünler istiyorsanız, fırçayı dik olarak tutup kirpikleri tek tek boyayın. Kirpik fırçası ile fazlalıkları alın ve kirpikleri birbirlerinden ayırın.

Makyajınızın son dokunuşu: Ruj
İyi uygulanmış bir ruj, makyajınızı tamamlar ve yüzünüze canlılık getirir. Renk seçimlerinizin kullandığınız farlara uygun olmasına özen göstermeli ayrıca giydiğiniz kıyafetin tonlarıyla da bu uyumu yakalamaya gayret etmelisiniz. Dudaklarınız dolgunsa, yumuşak ve mat tonları tercih etmenizi öneririz. İnce dudaklar içinse koyu renkli parlak rujlar çok daha doğru bir seçim olacaktır.

Rujunuza uygun renkte bir dudak kalemi ile ortadan uçlara doğru dudaklarınızı çevreleyin. Dudağınızın her tarafını kalemle doldurursanız, hem rujunuzun ömrü uzar hem de silinmeye başladığında dudaklarınız cansız görünmez. Rujunuzu fırçayla sürerseniz daha iyi bir sonuç elde edersiniz. Kalıcılığını artırmak için ilk katı sürdükten sonra fazlasını kağıt mendille alın ve ikinci katı sürün. Işıltılı görünüm için, dudaklarınızın tam ortasına renksiz bir parlatıcı dokundurun. İşte şimdi hazırsınız.

Bu sezon makyajda soğuk renkler moda...
Bu sezon özellikle farlarda, mürdüm, yeşil, mor, mavi ve gri gibi soğuk renklerin tercih edildiği görülüyor. Renkler soğuk ama canlı...

Bunun yanı sıra, özellikle farlarda gözlerle zıt renklerin tercih edildiği, gözlerin vurgulanıp ön plana çıkarıldığı bir trend hakim. Dudaklarda ise alabildiğine ışıltılı ve pembenin en uçucu tonlarını yansıtan parlatıcılar tercih ediliyor.

Allıkta ise, doğallığı yakalamak için cilt renginden birkaç ton daha koyu allıklar öne çıkıyor


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com