Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

''Uyusun da büyüsün''

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Koç, çocuklarda büyüme hormonunun saat 22.00 ile 02.00 arasında daha fazla salgılandığını, bu nedenle gelişmenin daha hızlı olması için çocukların erken yatırılması gerektiğini belirtti.

Koç, çocukların gelişimine doğru beslenme kadar uyku düzeni ve uyuma saatlerinin de önemli etki yaptığını anlattı.



Çocuğun sağlıklı bir şekilde gelişmesinde büyüme hormonlarının düzenli bir şekilde salgılanmasının önemine işaret eden Koç, akşamın belli saatlerinin uykuda geçirilmesinin, büyüme hormonlarının düzenli salgılanmasında önemli etkisi olduğunu ifade etti.

Koç, çocuklarda büyüme hormonunun saat 22.00 ile 02.00 saatleri arasında daha fazla salgılandığını vurgulayarak, “Gelişmenin daha hızlı olması için çocukların erken yatırılmasında büyük yarar vardır. Çünkü büyüme hormonları, vücut hareketsizken, yani enerji harcamadığı zamanlarda daha düzgün bir şekilde salgılanır. Büyüme hormonları 22.00 ile 02.00 saatleri arasında salgılandığı için, çocuğun bu hormonlardan daha fazla yararlanabilmesi için erken yatmak büyük önem taşıyor. Çocuklar genellikle daha fazla televizyon seyredebilmek için geç yatma eğiliminde oluyor. Ancak, fazla televizyon seyretmek zaten gelişme çağındaki çocuğun göz sağlığı için zararlıdır”dedi.


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com