Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Beş dakika daha uyutmayan saatler..

Eğer sabahları uygun bir zamanda uyanamıyor ya da saatinizin alarmını kapatıp birkaç dakika daha uyumaktan kendinizi alıkoyamıyorsanız müjde: Artık sizi yataktan kaldıran, hatta fırlatabilen çalar saatler var.

Sabahları yataktan kalkmak birçok kişiye zor geliyor. Bu yüzden kimi çalar saatini kapatıp uyumaya devam ediyor kimi cep telefonunun alarmını beş dakika daha ileriye kuruyor.

İşte tasarımcılar bu uyanamama problemine çare buldu. Bazıları bu saatleri tasarlarken, uykumuzu kaçıran sineklerden ilham aldı. Bazıları ise yataktan dışarı çıkmamızı sağlamak için saklambaç oynamaya davet ediyor.

Hoş kokularla uyandırıyor
Ming Hsu’nun tasarladığı saat modern bir sanat eseri gibi. Gece lambası olarak da kullanılabiliyor. Alarmı kurduğunuz saate yaklaşırken odaya hoş kokular yayıyor ve müzik sesi veriyor.

Son olarak önceden seçtiğiniz rahatlatıcı bir görüntüyü odanızın duvarlarına yansıtarak güzel bir atmosferde uyanmanızı sağlıyor.

Saklambaç oynuyor
Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden (MIT) Gauri Nanda, uyanamama probleminden mustarip olanlar için saklambaç oynayan bir saat tasarladı.

Clocky iki tekerleği olan oyuncak bir arabaya benziyor. Alarm çaldığında saat bulunduğu masadan zıplıyor ve odanın içinde saklanacak bir yer buluyor. Ve siz yataktan çıkıp saati bulana kadar alarm çalmaya devam ediyor.

Halıya basmadan susmuyor
Bir başka çalar saat de Sofie Collin&Gustav Lanberg’in tasarladığı halı saat. Bu saat de sizi ayağa kaldırarak uyandırmayı hedefliyor.

Bir halıya benzer alarmı kapatmak için ayağa kalkmak ve saatin üzerine basmak zorundasınız. Eğer bu alarmı yatağınızdan uzağa yerleştirirseniz, sabahları vaktinde yatağınızdan kalkacağınız kesin.

Uçan alarm
Blowfly’ın tasarımcısı Ena Macana ilhamını uyumaya çalışırken, vızıldayıp sinirlerimizi bozan sineklerden almış. Bu cihaz uyanmanız gereken saatte yerinden fırlıyor ve yatağınızın üstünde helikopter sesiyle dönmeye başlıyor. Alarmını kapatmak için onu havada yakalamak ve yerine takmak zorundasınız.

Çiftlere titreşimli yüzükler
Meng Fendi’nin tasarladığı Ring özellikle farklı saatlerde uyanan çiftler için. Alarmı, parmağınıza sardığınız elastik bant aracılığıyla çalışıyor.

Alarmı iki farklı saate kuruyorsunuz ve parmağınıza size ait bandı sarıyorsunuz. Saat hiç ses çıkarmadan, elinize titreşim göndererek sizi uyandırıyor. Böylece yanınızda uyuyan kişiyi uyandırmadan yataktan kalkabiliyorsunuz.

Yapbozu tamamlamadan sesi kesilmiyor
Uyanma vaktiniz geldiğinde, alarm çalmaya başlıyor. Aynı anda saatin üstündeki yapboz parçaları da fırlayarak etrafa yayılıyor. Siz onları toplayıp yerlerine yerleştirmeden de alarm zili susmuyor. Böylece sabahları ufak bir beyin jimnastiği ile uyanmış oluyorsunuz.


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com