Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Evinizde alerjiye karşı 7 basit adım..

Evinizde olduğunuz sürece burun tıkanıklığı, sinüs ağrıları ya da kaşınan gözlerden mi şikayetçisiniz? Eğer öyleyse milyonlarca insan gibi siz de kapalı yerlerde alerjik bir bünyeye sahipsiniz demektir. Bu durumdan şikayet eden çoğu kişi sıkıntısının adını bilmiyor. Eğer kaşınıyor, hapşırıyorsanız, burnunuz sürekli akıyorsa büyük ihtimalle alerji adayısınız. Uzmanların şimdiye kadar yaptıkları araştırma ve çalışmalara göre çevrenizde yapacağınız birkaç küçük değişiklik bu huzursuzluğunuza son verebilir. İşte kendi evinizde yaşadığınız rahatsızlığı sona erdirmenin 7 yolu:

1- Toz böceklerine ölüm! Toz böcekleri bir numaralı sorun. Bu mikroskobik yaratıkların bir yastıktaki miktarı 100 binden fazla. Toz böcekleri sıcak ve nemli ortamlarda güç bulduklarından yastık ve şilteleri hava boşluğu bırakmayacak şekilde kılıflara geçirmek oldukça iyi bir çözüm yolu. Aynı zamanda bu kılıfları haftada bir yıkamak da gerekli. Hatta çocuklarınız tüylü hayvanlarıyla uyuyorsa onları da yıkamalı. Halılarınıza ve örtülerinize de dikkat edin. Eğer duvardan duvara halı kullanıyorsanız düzenli olarak elektrikli süpürge ile temizleyin ve özel HEPA filtresi olan vakumlu süpürgeleri tercih edin. Süpürme işlemi sırasında döşemeleri de gözden kaçırmayın, toz böceklerinin yaşadıkları bir başka yer de döşemelerin arasıdır.

2- Toz mıknatıslarına dikkat Ev tozları bol bol alerjik madde içerir. O yüzden evinizin mümkün olduğunca tozsuz olmasına çalışın. Biblolar, fotoğraf çerçeveleri toz cennetidir. Bunların sayısını sınırlayın ve düzenli olarak tozlarını alın. Diğer toz mıknatıslarından olan perdeler ve güneşlikler de temizlenmesi zor ancak tozlanması çok kolay eşyalardır.

3- Küfü ortadan kaldırın Hemen her evde farkına varılmadan büyüyüp yayılan küf hemen müdahale edip kökünden temizlemeniz gereken allerji failleridir, çünkü çok hızlı bir şekilde çoğalırlar. Eğer gözle görebiliyorsanız, çok fazla beklemişsiniz demektir. Bir numaralı mekanı bodrum katıdır. Az ışık gören az havalandırılan ve sızıntılara eğilimli bodrum katları birinci küf adresidir. Tüm evde nem oranı %35- %40 oranlarında korunmalıdır. Diğer küf kaynakları ise mutfak, banyo ve her lavabonun altındaki bölge. Temel olarak anahtar, nerde olduğunun önemi olmaksızın suyu her yerden yok etmek.

4- Evcil hayvanlar konusunda anlayışlı olun Eğer evinizde evcil bir hayvanınız özellikle de bir kediniz varsa, bununla birlikte siz ve aile üyeleri alerji semptomlarından şikayetçiyse, alerjinin nedeni o evcil hayvanıniz olabilir. Eğer hayvanınızı başka birine vermek istemiyorsanız, etkileri azaltmaya çalışabilirsiniz. Yatak odalarınıza hayvanınızın girmemesine özen gösterebilir, onu her hafta ya da on günde bir yıkayabilirsiniz. Evcil hayvanlara karşı allerjisi olanlar hava dolaşımından ve ısı sisteminden kolaylıkla etkilenirler. Bu yüzden ailenizde özellikle allerjik olan biri varsa evdeki merkezi havayı ve ısıyı onun odasından uzak tutmaya çalışın.

5- Pasif sigara içmeyi engelleyin Sigara içiyorsanız, bırakın. Eğer içmiyorsanız başkalarının sizin evinizde içmelerine izin vermeyin. Uzmanlar tütünün allerjiler için bir davetiye olduğunu belirtiyor. Bu madde nefes yollarınızı rahatsız edip, başka allerjenlere tepki vermesini sağladığında huzursuz olursunuz. Aynı zamanda pasif içmenin astıma, kulak enfeksiyonlarına ve bronşite bağlantılı olduğunu ve evinizde sigara içimine karşı çıkmak için birkaç geçerli sebebiniz olduğunu unutmayın.

6- Temiz hava Havalandırma uygun nemi ve temiz havayı sağlama açısından oldukça etkilidir. Hava filtreleme üniteleri de şiddetli semptomlarla karşı karşıya olanlara önerilir.

7- Ya Sokaklar? Uzmanlar hastalarına evlerinin pencerelerini özellikle sabah 10 ve öğleden sonra 3 saatleri arasında, yani dışarıdaki polen seviyeleri en düşükken birkaç kez açmalarını söylüyor. Her evde olabilecek sayısız allerjenle baş etmek gerçekten çok zor. Bu önlemlerin hepsini olmasa da bir çoğunu almaya çalışın. Yastık ve şilteleri kılıflamak bile çok fark edecektir.



netbul.com


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com