Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

ABD’li erkekler aile içi şiddetten mustarip..

NEW YORK - Seattle’daki Sağlık Çalışmaları Grup Sağlığı İşbirliği Merkezi’nin, aile içi şiddet ve erkek sağlığı üzerine yaptığı araştırma, erkeklerin aile içi şiddete maruz kaldığını, ancak genellikle bundan bahsetmediklerini ya da bu konunun kendilerine sorulmadığını gösterdi..

Araştırmacı doktor Robert J. Reid, söz konusu araştırmayla aile içi şiddete maruz kalan erkeklere yalnız olmadıkları ve başvurabilecekleri kaynakların var olduğu mesajını vermek istediklerini belirterek, daha önce ekibiyle aynı konuyla ilgili olarak kadınlar üzerinde araştırma yaptıklarını söyledi.

Sonuçları American Journal of Preventive Medicine dergisinin haziran sayısında yayımlanacak ve 420 erkeğin katılımıyla yapılan araştırmada, yaşları 18 ila 54 olan erkeklerin yüzde 14.2’si son 5 yılda beraber oldukları kişilerin şiddetine maruz kaldıklarını, yüzde 6.1’i ise geçmişlerinde bu tür bir şiddetle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Araştırma, 55 yaş ve üstü erkeklerin yüzde 5.3’ünün son 5 yılda aile içi şiddete maruz kaldığını gösterirken, bu oran son bir yılda yüzde 2.4 olarak belirlendi. Araştırmaya göre 55 yaş altındaki erkeklerin yüzde 30.5’i, 55 yaş üstü erkeklerin de yüzde 26.5’i hayatlarının bir döneminde aile içi şiddete maruz kaldıklarını, bu erkeklerin yarısı da yaşadıkları şiddetin fiziksel olduğunu söyledi.

Fiziksel şiddetle güvenlik endişesine yol açan tehditler, kiminle görüşecekleri ve nereye gidebileceklerinin söylenmesi gibi kontrolcü tutumlar gibi fiziksel olmayan şiddet unsurlarının temel alındığı araştırmada, erkeklerin yaşadığı fiziksel şiddetin kadınların yaşadığından daha az zarar verici olduğu görüldü.

Fiziksel şiddete maruz kalan erkeklerin, böyle bir şiddet görmemiş erkeklere oranla daha fazla duygusal ve sağlıkla ilgili sorunlar yaşadığı, ancak erkeklerin genellikle şiddet içeren bir olaydan sonra ilişkilerine son vermediği de gözlendi.



ntvmsnbc


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com