Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

50'ler yine moda!

Pratik,fonksiyonel ve basit... Modernist değil

Savaş sonrası yıllar tam anlamıyla yenilik dolu bir akımın etkisinde kaldı. Savaş sonrası girilen bu dönemde doğan ihtiyacı karşılamak üzere o günün öncüleri yeni bir yaşam stili geliştirdiler. Yemek odalarının oturma odası olduğu bu dönemde insanlar yaşam alanlarının önemini fark ettiler. Benzer şekilde akla hizmet eden bu yeni dönemde günümüz modernist akımın da kökleri atıldı. Klasik tasarımların yerini daha işlevsel ve pratik mobilyalar aldı. Çelik, kontrplak, plastik gibi yenilikçi malzemeler kullanıldı. 50'ler basit ama çok amaçlı, aynı zamanda dayanıklı ürünlere ev sahipliği yaptı. İşte bu yüzden bugün bile günümüz trendleri hala 50'lere ev sahipliği yapabiliyor.


50'lerin stilini karakterize eden özellikler neler? Vizyon sahibi, günün ihtiyaçlarına cevap verebilen ve modern bir karakteri vardır 50'ler stilinin. Şehirlerde yeni yeni ortaya çıkmakta olan 'şehirli' hayat tarzının yansımalarını vücuda getiren akım bu özellikleriyle bugünün trendlerinin alt yapısını oluşturur.


Eski ile reprodüksiyon arasındaki fark nedir?
50'ler stilinin bugün yeniden üretilmiş versiyonlarını neredeyse her yerde görmek mümkün. Peki 50'li yıllardan kalan bir mobilya ile 50'ler stilini yansıtan yeni bir mobilya arasında ne gibi farklar bulunur? Hiç kuşkusuz günümüzün malzeme konusundaki seçenekleriyle 50'li dönemlerde sahip olunan malzeme seçenekleri arasında büyük farklar var. Malzemenin yanı sıra montaj teknikleri de epeyce farklılık gösteriyor.


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com