Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Yaşamınıza renk katın !!

Daha az gerginlik, daha fazla dinginlik mi hissetmek istiyorsunuz? Ya da daha motive olmak mı? Renklerin ruhunuz üzerindeki etkilerini keşfedin, hissetmek istediklerinizi yaşayın.


Renklerin insanlar üzerindeki etkileri popüler mitlerden ibaret değil. Bunun böyle olmadığını son yapılan bilimsel araştırmalar da gösteriyor. Buna göre psikolojik etkisi olan dört adet renk bulunuyor. Kırmızı, mavi, sarı ve yeşil. Kırmızı bedeni anlatan bir renk, mavi akla, sarı duygulara, yeşil ise bu üç his arasındaki dengeye işaret ediyor. Bu renklerin koyulu açıklı değerleriyse renklerden nasıl etkilenebileceğimizi belirliyor. İşte bu yüzden yaşam alanlarınızı planlarken göz önünde bulundurmanız gereken ilk şey belki de renkler!


Oturma odası Yeşil, turuncu ve kahverengi
Yeşil, içinde bulunduğu ortama canlılık, denge ve uyum getiren bir renk. Turuncu ile sarı davetkar ve iyimserdir. Bu özellikleriyle sosyal etkileşimi ve eğlenceyi taşırlar mekanlara. Siyah ve gri sıkça kullandığınız yaşam alanlarınızda doğru kullanıldığı taktirde ferahlık ve derinlik sağlayabilir. Çok güçlü olan bu iki rengin doğru kullanılmaması, ruh durumunda dengesizlik yaşanması olasılığı artıyor. Siyaha çok yakın olan kahverengi ise mekanlara aynı güç ve ihtişamı daha sıcak bir biçimde getirebiliyor. Kırmızı ve koyu mavi
Elbette eğlenceyi seviyor olabilirsiniz; ancak her zaman parti havası yaratan çılgın bir yaşam alanınız olsun istemiyorsanız parlak kırmızılardan uzak durmaya çalışın. Benzer şekilde kaçınılması gereken bir başka renk de fazla resmi ve soğuk olan koyu mavi.


Mutfak Beyaz, sarı ve turuncu
Beyaz temizlik ve hijyeni simgeler. Öteki taraftan beyazın çok fazla ağırlıklı olması gözlerin yorulmasına sebep olabilir. İşte bu yüzden mutfak alet ve gereçleri ya da çeşitli aksesuarlarla beyazın keskin etkisini yumuşatabilirsiniz. Sarı harekete geçiren bir renktir ve sosyal etkileşimi artırır. Benzer şekilde turuncunun da pozitif etkileri vardır. Turuncu, yediğimiz ve içtiğimiz şeylerden aldığımız zevki pekiştirir. Ayrıca iştahı da artırıyor. Hatta pek çok restoranın sıcak renkler olan turuncu ve sarı ağırlıklı dekore edilmesi bir tesadüf değildir.

Mavi ve siyah
Eğer bir gurme iseniz tercih etmemeniz gereken iki renk siyah ve mavi. Öteki taraftan bu seçim diyet yapanlar için sevindirici olabilir. Mavi, yiyecekler söz konusu olduğunda bozulmak, çürümek, ya da zehirli gıdalarla özdeşleşen bir renk. Hatta buzdolabınıza mavi ışık taktırarak sonuçları kendiniz gözlemleyebilirsiniz.


Antre Her renk olabilir
Antreler yaşam alanlarının en az vakit harcanan bölümleridir. İşte bu yüzden bu alanlarda aslında denemek istediğiniz her şeyi deneyebilirsiniz. Renkleri istediğiniz açıklık koyulukta kullanabilir kendinizce kombinler de yaratabilirsiniz. Örneğin fuşya sizin için bir tutku ise neden antreniz fuşya olmasın ki?

Hardal sarısı
İstediğiniz, aydınlık ve ferah bir his ya da harekete geçiren bir atmosferse tercih tamamen size kalıyor. Fakat unutkanlık ile hayli bağdaşlaştırılan bir renk olan hardal sarısının, anahtarlarınızı almayı ya da not bırakmayı unutmamanız gereken bu alanlarda tercih edilmemesi çok daha iyi olur.

Color fit firmasının kurucu ve renk analisti Oya Komarşın mekanlarda renklerin kullanımı ile yorumları:
Mekanlardaki renkler söz konusu olduğunda mekandan beklentiniz en önemlisidir. Çalışmak, uyumak, sohbet etmek, spor yapmak gibi farklı nedenlerle beklentileriniz desteklenebilir. Örneğin salon, çevrenizdekileri kendi hayatınıza dahil ettiğiniz yerdir. Bu mekanın sohbete mi, eğlenceye mi ayrılacağı sizin seçiminizdir. Renk uyumunu yakalamak için izlenecek tek bir yol yoktur. Renklerin çağrıştırdıklarını şöyle özetleyebilirim: Toprak renkleri, aile fertlerinin birbirlerine ve toprağa bağlılığı hissini uyandırabilir. Siyah dikkat çekicidir, ancak mekanı olduğundan küçük ve kısıtlayıcı gösterir. Beyaz ilginçlikten uzaktır, bazı kişilerde teskin edici pozitif etki yaratır, çiftlerin yatak odaları için önerilmez. Işığı yansıttığı için sıcak iklimler için uygundur. Turuncu çoğu insanı neşelendirir, fakat yemek çağrışımı da yapar. Yatak odaları için bu nedenle çok uygun olmayabilir. Pembe, zarafeti akla getirir ve olumsuz duygulardan uzaklaştırır ancak büyük satıhda kullanılırsa tembelliğe ve motivasyon eksikliğine yol açabilir. Gri, kasvetli veya sıkıcı olabilir. Mavi, sakinleştirici etkiye sahiptir. Doğada bozuk veya zehirli yemekle bağdaştırıldığı için iştahı kapatır, mutfak ve yemek odalarında önerilmez. Sarı, psikolojik olarak olumlu etki yaratsa da, olumluluğu kısa vadelidir; uzun vadede rahatsız edici olabilir. Kırmızı heyecan verici bir renktir. Bütünle uyumluluk göstermiyorsa saldırganlık duygusunu ortaya çıkarabilir. Uyku problemi çekiliyorsa yatak odasında kullanılmaması önerilir, fakat monotonlaşmış bir ilişkide denenebilir. Salonlarda, oturma odalarında geniş yüzeylerde kullanmaktan çekinmeniz gereken renkler kırmızı ve sarıdır. Mekana uyumlu tonda olmak kaydıyla aksesuarlarda kullanmak en uygunudur.


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com