Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

boya yapmanın püf noktaları


İç mekanlar: Evinizi boyamak, en acemi 'kendi işini kendin yapıcıların bile üstesinden gelebileceği bir iştir. İşin sırrı ise yapacağınız işe uygun ürünü kullanmak, uygun şekilde hazırlamak ve doğru aletleri kullanmak.


Hazırlık: Duvarlarınızı dalgasız ve pürüzsüz hale getirmek için doğru hazırlanmak çok önemlidir.
* Duvardaki bütün oyuk, delik ve çatlakları doldurun.
* Bütün yüzeyi, yağ, kir ve nikotinden arındırılıp boyamaya elverişli hale getirin. Boya çeşitleri
Emülsiyon: Emülsiyon iç duvarlarda kullanılır ve geniş bir renk yelpazesine sahiptir. Mat (düz) ve hafif parlak yüzeyleri olan saten çeşitleri mevcuttur. Mat emülsiyonlar, saten emülsiyonlara göre daha kolay leke tutar, ancak kusurları daha iyi gizler. Saten emülsiyon daha dayanıklıdır. Plaster, duvar kağıdı, tuğla, taş, beton ve önceden boyanmış yüzeyleri kapatır.
Mutfak ve banyo boyaları: Nemli alanlardaki duvarlarda kullanılmak üzere özel olarak formüle edilmiştir. Kuru olduğunda yarı parlak bir görünümü vardır. İyi bir nem tutma ve yağa karşı dayanıklılık özelliği bulunur. Ayrıca uzun süre temiz kalır.
Çok amaçlı boyalar: Bu tip boyalar, birçok farklı yüzeye uygulanabilmesini sağlayan bir formülasyon içerir. Bunun anlamı duvarlar, tavanlar, radyatörler ve ahşap eşyalarınızı boyamak için sadece bir tür boya kullanabileceğinizdir.
Solvent (çözücü-tiner) bazlı boyalar: Bu tür boyalar kapı, süpürgelik gibi iç mekanlardaki ahşaplar içindir. Aletler
Kıl fırçalar: Doğal kıl fırçalar, boyayı iyi tuttuğu için en iyi fırçalardır. Buna rağmen, sentetik kıl fırçalar da doğal olanına yakın bir etki bırakır ve iyi kalite bir sentetik/naylon fırça birçok iş için iyi sonuç verir.
Rulolar: Büyük bir alanı boyamanın en hızlı yolu rulo kullanmaktır. Düz bir duvar için kısa tüylü bir rulo, daha zorlu alanlarda ise pürüzsüz bir yüzey oluşturmak uzun tüylü bir rulo kullanmak gerekir.
Özel rulolar: Küçük rulolu ve uzun saplı özel rulolar, radyatör arkası gibi ulaşılması zor yerleri boyamanızı sağlar. Rulonun ucuna takılabilen uzun bir sap, tavanı daha kolay boyamanızı sağlar.


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com