Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

"Uykunun Gül Kokulu Halleri.."

Kapıdan içeri girer girmez neşeyle bağırdı çocuk :

"Anne biliyor musun bugün yuvada ne oldu?"

"Görmüyor musun? Telefonla konuşuyorum." Diye yanıtladı sevgili annesi.

Hiç kimsenin sevdiği şey birbirine benzemiyordu. Annesi telefonu, babası arabayı seviyordu. Her şey erteleniyordu telefon ve araba söz konusu olduğunda.

Bir de eve misafir gelecek oldu mu kendisine hiç yer kalmıyordu. Nerelere gitmeliydi ?


Bunları düşünürken annesi kapattı telefonu. Mutfaktan tencere kaşık sesleri geliyordu. Koşarak yanına gitti.


"Sana yardım edeyim mi?" dedi en sevimli halini takınarak.


Annesi manalı manalı baktı yüzüne. "Hayırdır. Bir yaramazlık filan mı yaptın yoksa. Bak bir de seninle uğraşmayayım. Çok yorgunum zaten."


Yorgunluk nasıl bir şeydi? Bazen elinde oyuncağıyla uykuya daldığında anneannesi oyuncağı yavaşça elinden alır, "Nasıl yorulmuş yavrucak. Uykunun gül kokulu kolları sarsın seni." diyerek alnına bir öpücük konduruverirdi.Peki yorgunluk gül kokulu bir uykuya dalmaksa eğer, ne diye annesi kendisiyle böyle kızgın kızgın konuşuyordu.


Sonra birden;

"Anneciğim yorulduğun zaman gül kokulu uykulara dalarsın. Anneannem öyle söylüyor." Deyiverdi annesine.


"Uykuya dalayım da gül kokuları kusur kalsın. Yorgunluktan ölüyorum." Yanıtını aldı ardından.


Bu kelimeden nefret ediyordu. Yorgunum. Yorgun olduğumdan. Böyle yorgun yorgunken...


"Anneciğim sen yorulma diye..."


"Yemekte konuşuruz çocuğum. Bankada işler yetişmedi. Baban gelene kadar bunları bitirmem lazım. Hadi sen oyna biraz."


"Hani siz yoruluyorsunuz ya..."


"Eeee...."


"Ben de oynamaktan yoruluyorum."


"Ne yapayım?"


"Bilmem..."


Yapılmaması gerekenleri biliyordu da büyükler, yapılması gerekenleri hiç bilmiyorlardı.


Işıklar söndü birden. Annesi öfkeyle söylenmeye başladı.


"Mum da yok." diye diye karıştırdı dolapları el yordamıyla. Çocuk sırtüstü yatıp, anneannesinin köyünü düşündü. Gaz lambasının ışığında deli tavşan masalını anlatışını. Deli tavşanın duvardaki aksini getirdi gözlerinin önüne. Anneannesi gibi iki elini birleştirip işaret parmaklarını yukarı kaldırarak tavşan kafası yaptı. "Bak deli tavşan." diyerek parmaklarını oynattı. Yoldan geçen arabaların farları duvardaki tavşana yol açtı. Tavşan alabildiğine hür dolaştı sağda solda. Otlarla kuşlarla konuştu. Sonra yorgun düştü. Duvardaki görüntü o minik avuçların açılmasıyla kayboldu. Kolu yavaşça kanepeden aşağı sarktı.

Neden sonra ışıklar geldi. Kadın çocuğun hiç konuşmadığını akıl etti birden. Kanepeye koştu. Küçücük dizlerini karnına doğru çekerek uykuya dalmıştı. Masanın üstündeki dosyalara baktı iğrenerek. Dindirilmez bir pişmanlık doldurdu içini. Uyandırmaktan korka korka küçük alnına bir öpücük kondurdu.


Çocuk sanki bu öpücüğü bekliyormuşçasına:


"İşin bitince beni sever misin anne?" dedi.


Kadın, sevilmek için randevu alan çocuğuna bakarak sabaha kadar ağladı...

çok güzel duygu yüklü bir paylaşım..hayatımızdaki herşeyin dengesini korumak çok önemli özellikle sevdiklerimizi ve onlara olan vazifelerimizi aksatmamak bizleride onlarıda mutlu edecektir.çocuklar çok narin bir çiçektir.incitmemek kırmamak sürekli sevgi ve şevkat göstermek lazım.onlar bizim yarınlarımız.RABBİM aileyede,eşlerede,çocuklarada hayırlı bir şekilde görevlerini yapmayı nasip etsin inş. teşekkür ederiz bu sitede ki bütün paylaşımlar gibi bu da çok anlamlı..pay çıkarabilmek çok önemli..


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com