Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Nasıl seviyeli Tartışırsınız?

Eşinizle tartıştınız ya da tartışmak üzeresiniz.. Ancak sorun şu ki birbirinizi kırmadan tartışamıyorsunuz ya da tartıştıktan sonra yeniden barışmanız zaman alıyor. Ne yapmalısınız?

Çiftler neden tartışırlar?

Bazen bir tartışma daha derindeki bir konunun maskesidir. Burada önde gelen bir ilişki uzmanı sık rastlanan kavgaların derinine iniyor.Unutmayın uzmanlar tartışmanın aranızdaki yakınlığın olmazsa olmaz parçası olduğunu belirtiyor. Bu, karşınızdaki kişiyi boşvermek yerine aranızdaki sıkıntıyı gidermeye, ortak bir yol bulmaya çalıştığınızı gösteriyor.

Tartışırken neleri yapmalı ve yapmamalı?

Kızgınsanız ona öfke dolu bir mesaj göndermeyin. Sizin kızgın olduğunuzdan hab erdar olmayabilir. Eve geldiğinde hemen tartışmaya başlarsanız bu da hoş olmaz. Onunla tartışacağınız zamanı iyi seçmelisiniz. Eğer konuyu tartışırken ikiniz de aynı ruh halinde değilseniz hiçbir şey çözümlenemez.


Asıl konuyu tespit edip tartışın.

Tartışmalar genellikle yüzeydeki değil de çok daha derinlerdeki bir sıkıntıdan çıkar. Oysa bu iletişimi güçlendirmez. Erkekler biyolojik olarak tiz kadın sesinden kaçmaya programlıdır, bu yüzden nefes alın ve sükunetinizi koruyun. Örneğin iki derin nefes çekip ve hayatınızdaki iyi bir şeyi düşünüp sinir sisteminizi rahatlatabilirsiniz.


Eleştirilerinizi biriktirmeyin.

Tartışmayı bir konu üzerinde sınırlandırın. Eleştirilerinizi çığ gibi üzerine yığmanız ikinizin de kafasını bulandırır ve asıl meseleyi gizler. Odak noktanızı korumak sorunu çözmeye ve yenilerini oluşturmamaya yarar. Kendinizi tekrarlamayın. Alaycılık ve sözlü hakaretler ucuz numaralardır. Dengeli davranmak ise olgunluk gerektirir.


Erkekler saygı gördüklerini hissettiklerinde olumlu olurlar.

Tartışmayı yönetemeyeceğinizi hissediyorsanız "Konuşmak için çok sinirliyim. Bunu ...(istediğiniz saatte) tekrar konuşsak olur mu?" deyin. Unutumayın tüm anlaşmazlıklar hemen bir oturuşta halledilebilir diye bir şey yok.


Kızgın olduğunuzda rakibinizin diz çöküp yenilgiyi kabul etmesini isteyebilirsiniz. Oysa "Üzgünüm" dediyse bunu samimi kabul edin ve ondan 'doğru dürüst' özür dilemesini beklemeyin.


Hayat devam ediyor. Duymak istediğiniz şeyi (bir özür, daha iyi olmayı deneyeceğine dair bir söz, niye öyle olduğuna dair bir açıklama, vs.) duyduğunuz zaman, o noktadan sonrası biraz bencillik olur.


Yüksek sesle dillendirin. Bir tür değişiklik üzerinde anlaşmaya vardığınızda detayları dile getirin ki ikiniz de beklentilerinizin ne olduğundan emin olun.

mynet


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com